CSRD műhely

Az idei év egy fontos mérföldkő a hazai cégek felelős, fenntartható működése szempontjából. Január 1-jén ugyanis hatályba lépett a magyar ESG-törvény, melynek elsődleges célja a fenntartható finanszírozás és az egységes vállalati felelősségvállalás ösztönzése. A szabályozás – az Európai Unió fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati jelentéstételről szóló irányelvével (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD) összhangban – évente a cégek egyre szélesebb körére terjeszti ki a fenntarthatósággal kapcsolatos adatgyűjtési és beszámolási kötelezettséget.

Az új követelmények teljesítése komoly kihívások elé állítja a vállalati szektor szereplőit, ezért az Effekteam igyekszik folyamatosan bővíteni egyesülete szakmai palettáját, hogy minél hatékonyabban tudják támogatni az érintett szervezeteket. Az Effekteam jól ismert platformtevékenységei és egyedi szolgáltatásai mellett hamarosan elindít egy speciális, gyakorlatorientált CSRD műhelyt a Denxpert Solutions vállalattal együttműködésben.

A műhely résztvevői közösségben, szakértők és mentorok közreműködésével, szoftveres támogatással készülhetnek fel a CSRD-alapú fenntarthatósági jelentéstételre. A program során megszerzik a jelentéstételhez szükséges elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat, és olyan korszerű, a saját vállalatukra szabott tudás és rendszer birtokába kerülnek, amellyel a képzést követően megkezdhetik a kettős lényegesség vizsgálatát, az adatgyűjtés és jelentéstétel teljesítését.

A műhelyről részletes és folyamatosan bővülő tájékoztatás olvasható:

Bármilyen további kérdés esetén az egyesület munkatársai is készséggel nyújtanak felvilágosítást.