Új fizetési módszer megjelenése – Qvik

Figyelmébe ajánljuk a 2024 őszén debütáló Qviket, amely egy új, magyar fejlesztésű és üzemeltetésű fizetési módszer.

A hazai pénzforgalomban jelentős átalakulás zajlik, melynek alapját képezi a 2020-ban elindult azonnali fizetési alapinfrastruktúra. Virág Barnabás, az Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint az idén ősztől induló új fejlesztés hozzájárulhat az infláció csökkentéséhez, illetve támogatni fogja a pénzügyi szektor versenyképességét és gazdasági növekedését. A fejlesztésről így nyilatkozott:

„Fizetési rendszereinkben egy újabb digitális szintugrásra készülünk. Célunk, hogy a mindenki számára gyorsan, biztonságosan, olcsón és egyszerűen elérhető elektronikus fizetési lehetőséget biztosítsunk, ami növeli mind a hazai vállalkozások, mind a pénzügyi rendszerünk versenyképességét.”

A Qvik-kel a fogyasztók idén ősztől kezdve egyre több fizetési helyzetben találkozhatnak majd, számos tranzakció elvégezhető lesz vele. Az elemzések alapján a kártyás fizetés biztosítása a kis-és középvállalkozások számára drága, így a Qvik használata megoldást kínálhat erre a problémára, illetve a KKV méretű vállalkozások részére is előnyös lehet az alkalmazása, akik az elektronikus elfogadói megoldásokért a legtöbbet fizetik.