Indul a fémipari ágazat üzleti közösségépítő programja Dombóváron

Fémipari ágazat közösségépítő program

(fémmegmunkálás, gépészet, hegesztéstechnika, épület- és szerkezetlakatos szakmákban) 

Időpont: 2024. április 29. 13 – 14 óra

Helyszín: Dombóvár, Delta u 6. (Kóré és Társai Kft telephelye)

Szakmai támogató: Kóré Gyula, ügyvezető igazgató (Kóré és Társa Kft.)

Rendezvény szervezője: Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

A közösségépítő programunk célkitűzései

A Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2024. évben számos térség- és vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó programot indít útjára. A programok elsődleges célja, hogy erősítsük a kamarai jelenlétet a térségben és ösztönözzük a helyi üzleti közösségek  kialakulását, vagy épp erősítését.

Fontos célunk a vállalkozások közötti együttműködések elindításának támogatása, a helyi értékteremtő folyamatok generálása. A találkozókkal szeretnénk elérni, hogy az üzleti közösségek létrejöttével a vállalkozások inkább együtt fejlődésben gondolkozzanak a konkurenciaharc helyett, hosszabb távon alvállalkozói, beszállítói, vagy akár klaszter kapcsolatok alakuljanak ki.

Az a szándékunk, hogy összekapcsoljuk az erre nyitott gazdasági szereplőket, s egy – a térségben meghatározó szereplő, cégvezető, top menedzser bevonásával alakítsunk ki gazdasági klubokat, csoportokat, ahol akár a személyes, kialakuló ismeretségek révén aztán elindulhat valamiféle közös munka, ami előreviszi a helyi gazdaságot az együttműködésre képes cégek által.

Úgy gondoljuk, hogy az üzleti kapcsolatépítés egyik útja a mentor programunk, amelynek során szakmai közreműködők irányítása és koordinációja mellett a jó gyakorlatok megismerése, gyakorlati tapasztalatok átadása valósulhat meg, pl.: problémafelvetésre tett közös megoldás kidolgozásával, vagy már egy korábban bevált megoldás átültetésével/átvételével, adaptációjával.

A találkozókra havi rendszerességgel kerül sor. 

 

Projektindító esemény

Az előkészítési tevékenység eredményeként fémmegmunkálás, gépészet, hegesztéstechnika, épület- és szerkezetlakatos szakmákban, ágazatban az alábbi helyszínen és időpontban kerül sor a projektindító eseményre Kóré Gyula, ügyvezető igazgató (Kóré és Társa Kft.) szakmai támogatásával:

Időpont: 2024. április 29-én 13 – 14 óra

Helyszín: Dombóvár, Delta u 6. (Kóré és Társai Kft telephelye).

Az első találkozó során a bekapcsolódott cégek, vállalkozások képviselői egy néhány perces bemutatkozáson keresztül ismerkednének meg egymással, az általuk végzett tevékenységekkel, nyújtott szolgáltatásokkal. A későbbiekben kamarai irányítás és koordináció mellett határoznánk meg a jövőbeli működési kereteket, pontosításra kerülhetnek a tárgyalandó témakörök, s véglegesítésre kerülhet egyfajta megvalósítási ütemterv is.

A tervezés során az alábbi témákat jelöltük meg kamarai szinten, de természetesen ezek a témakörök a résztvevők igényei szerint módosíthatók, változtathatók, kiegészíthetők.

  • Árubeszerzés nehézségei, tárolás, készletezés kérdései
  • Költségek tervezése, racionalizálási lehetőségek
  • Fenntartható gazdálkodás
  • Digitalizációs megoldások a hatékonyság növelése érdekében
  • Marketing és reklám, kommunikáció kihívásai
  • Humánerőforrás gazdálkodás kérdései
  • Milyen forrásból fejlesszük, finanszírozzuk vállalkozásunk?
  • Humánerőforrás gazdálkodás kérdései

Továbbra is hisszük és valljuk, hogy szakmai sikereket csak közösen, közös érdekek mentén haladva érhetünk el. Ebben mindenképp partnerként kívánunk megjelenni.

Bízunk benne, hogy a fentiekben megfogalmazott célokkal Ön is egyetért és ezek mentén haladva lát lehetőséget a programba való aktív bekapcsolódásba, részvételre.

Jöjjön el projektindító rendezvényünkre, legyen részese a kamara üzleti közösségfejlesztő tevékenységének, építse, fejlessze vállalkozását!

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet alábbi űrlapon tehet meg 2024. április 26-ig.

Regisztráció:


 

A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával a VF/44/5/2023_TMKIK azonosítószámú projekt keretében valósul meg.