Fenntarthatóság – költség vagy sikerkritérium az exportban – HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség képzése

A vállalati fenntarthatóság, az ESG egy üzleti megközelítés, ami növeli a vállalat értékét azáltal, hogy kiaknázza a lehetőségeket és csökkenti a kockázatokat mind a gazdasági, környezeti és társadalmi fejlődés terén. Már nem csak PR-üzenet, hanem nemzetközi vevők beszállítói értékelésében kritérium, banki finanszírozásban átvilágítási alap és EU-s pályázatok esetén alapfeltétel.

Piacvédés vagy piacépítés az ESG-vel?

A képzés célja megismertetni a résztvevőket a vállalati fenntarthatóság alapjain túl azon módszerekkel, eszközökkel, nemzetközi és hazai gyakorlatokkal, amelyek elengedhetetlenek a következő pár évben a versenyképesség megtartásához és a nemzetközi vevőkkel való együttműködéshez.

Fenntarthatóság – Költség vagy sikerkritérium az exportban?

Export és fenntarthatóság
Vevői elvárások, vevői kérdőívek és értékelések, hogyan néz ki egy fenntarthatósági audit. Régiók és országok, beszállítói láncok.

Fenntartható és felelős vállalatok
Fenntarthatósági és ESG elvárások beépítése a vállalati működésbe, iparági sajátosságok, KKV megoldások

A fenntartható fejlődés
A fenntartható fejlődés értelmezése, alakulása, aktuális trendjei és kihívásai

Kétnapos képzés kerekasztal-beszélgetéssel és több órányi e-learning tananyaggal

A vállalati fenntarthatóság nagyon komplex, a teljes vállalati struktúrát érintő stratégiai és működési folyamat. Nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani, de amennyiben a szándék valós, akkor apró lépésekkel, kitartó munkával hosszútávú értékeket teremthet a cégnek és az egész társadalomnak.

A gyakorlatorientált tréningen lehetőséget kapnak a résztvevők, hogy saját iparágukra, vállalatukra, termékükre, kereskedelmi értékláncukra és vezetői szemléletükre testre szabva is értelmezzék az elméletet és adaptálhassák a tanultakat.

Kerekasztal-beszélgetés az első nap végén:
• Arató Gábor, ügyvezető igazgató, Manupackaging Magyarország Kft.
• Dr. Botos Barbara, PhD Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövet
• László Judit, exportfejlesztési tanácsadó
• Juhász Szilárd, fenntartható beszerzés vezető, Knorr-Bremse Vállalatcsoport

Moderátor: Fertetics Mandy ügyvezető, Alternate Tanácsadó Kft.; fenntarthatósági vezető, MVÜK

 

Kiknek ajánljuk a képzést?

A képzés célcsoportját jelenti minden olyan exportáló vagy exportálni kívánó KKV munkatársa, aki a képzési programmal elérhető ismeretek, készségek és kompetenciák megszerzését tűzte ki célként maga elé.
A képzés különösen ajánlott:
• exportáló kkv-k munkatársainak
• exporttevékenység megkezdése előtt álló, exportképes termékkel vagy szolgáltatással rendelkező kkv-k vezetőinek, szakértőinek
• fejlődő és fejlődni vágyó kis- és középvállalkozásoknak, startupoknak

Ki lesz a képzés oktatója?

Fertetics Mandy ügyvezető, Alternate Tanácsadó Kft.; fenntarthatósági vezető, MVÜK
Több mint 20 éve foglalkozik a vállalati fenntarthatóság és felelősségvállalás témákkal elméleti és gyakorlati szinten, itthon és külföldön, nagyvállalatoknál és KKV-k körében. Tudását és tapasztalatait számos oktatás és képzés keretében átadja tanácsadói munkásságán túl. Hitvallása, hogy transzformatív szervezet- és csapatfejlesztéssel érdemes támogatni a szervezetek fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásainak megoldáskeresését. Munkáját érintetti szemléletben, etikai dilemmákra reflektálva, holisztikus látásmódot pragmatikus gyakorlatiassággal ötvözve végzi.

 

Mikor és hol lesz a képzés?

1. nap – 2024. április 11. (csütörtök) – 9.00 – 16.30 óráig
2. nap – 2024. április 17. (szerda) – 9.00 – 16.30 óráig
HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség székháza – Földszinti Rendezvényterem
1027 Budapest, Kacsa utca 15-23.

Részvételi feltételek

A program állami támogatás mellett valósul meg, a részvétel regisztrációhoz kötött.
Kedvezményes részvételi díj: 16.900 Ft (ÁFA mentes)

A jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk fogadni, korlátozott számban. A regisztrációs díj visszaigazolásunk után átutalással fizetendő. A regisztráció elfogadásáról a jelentkezéskor megadott e-mail címen tájékoztatjuk.

Felnőttképzési engedélyezés hatálya alatt folytatott képzés, ezért a részvétel feltétele felnőttképzési szerződés megkötése.

Jelentkezés>>>