Vármegye- és országbérlet elszámolhatóságáról

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) jelzése szerint számos munkavállalói panasz érkezett, hogy az új vármegye- és országbérletekkel kapcsolatosan, a 39./2010 (II.26.) kormányrendeletben foglaltak ellenére a munkáltatók a munkavállalók munkába járását szolgáló teljes árú, utazási kedvezménnyel megváltott, illetve üzletpolitikai kedvezménnyel csökkentett árú bérleteik vagy menetjegyeik árát nem számolják el és a munkavállalók költségeit nem térítik vissza.

Magyarország kormánya annak érdekében, hogy a rendeletben foglaltaknak minden munkáltató eleget tegyen, vizsgálni fogja az utazási költségekkel kapcsolatos elszámolási kötelezettségek teljesítését.

A célból, hogy minden vállalkozó helyesen járjon el, kérem, hogy értesítse a vállalkozásokat és hívja fel a figyelmüket a 39./2010 (II.26.) kormányrendeletben foglalt kötelezettségekre.

A munkavállalói panaszok elkerülése érdekében az MKIK készített egy rövid tájékoztatót, melyben összefoglalásra kerültek a főbb kötelességek, és további hasznos információk az új bérletekre vonatkozóan. A tájékoztatót csatoltan megküldjük szíves felhasználásra, továbbá kérem, hogy legyenek szívesek a vállalkozók rendelkezésére is bocsátani.

Ország- és vármegyebérlethez kapcsolódó részletes tájékoztatót az országbérlet.hu oldalon is talál, ahol a Gyakran ismételt kérdések fülön az árral, kedvezményekkel, megvásárlással, munkahelyi költségtérítéssel kapcsolatosan minden információ elérhető.

Továbbá szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a témában Fata László Cafeteria TREND magazin alapítójának és szerkesztőjének közreműködésével egy online előadást kívánunk szervezni.