Kistelepülési vállalkozókat együttműködéssel segíti a Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta Zrt. új partneri programot hirdet, mely keretében lehetőséget biztosítanak önkormányzatoknak, vállalkozásoknak (pl.: élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) a posta működésében való részvételre. A programra első sorban kisboltosok és helyi vállalkozók jelentkezését várják, akik, ha tevékenységi körükbe felveszik a posta egyes szolgáltatásait (csekkfelvétel, levél-, csomagfelvétel elősegítése), havi 265 ezer forintban részesülhetnek.

A szolgáltatói tevékenység felvétele hozzájárul az ügyfélkör bővítéséhez és az árbevétel növeléséhez. Az új modell továbbá lehetőséget teremt a lakosság számára, hogy a postai szolgáltatások továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben legyenek elérhetőek.

 A programra a Magyar Posta Zrt. weboldalán lehetséges a jelentkezés, ahol további tájékoztató anyagokat találhat a program kialakításáról.

Továbbá szíves figyelmébe ajánljuk a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) hírét, melyben leírják, hogy a program támogatása érdekében együttműködési megállapodást írt alá dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója és Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke.