Tájékoztató rendezvény – DRS, azaz a kötelező visszaváltási rendszerrel kapcsolatban

A Deposit Return System (DRS), vagyis a kötelező visszaváltási rendszer 2024. január 1-től teljes hatállyal életbe lépő szabályozás, amely a gazdaság számos tagját érintő kötelezettséget jelent.

Uniós irányelvet átültetve a szabályozás célja, hogy Magyarország 90%-os visszaváltási arányt érjen el a PET palackok, ALU dobozok és üveg italcsomagolások területén. A visszaváltási rendszer bevezetése mérföldkő a hulladékgazdálkodásban, ugyanis ennyivel kevesebb kerülhet a kommunális hulladékba.

Ezen cél megvalósulásához minden érintett szereplőnek részt szükséges vállalnia, azonban közel egy hónap maradt a felkészülésre.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége mellet működő Kereskedelmi Kollégium is számos tájékoztató rendezvényen részt vett, de számos kérdésben még mindig vannak nyitott kérdéseket, ezért úgy gondoltuk, hogy egy tudásmegosztó online tájékoztató rendezvényt szervezünk a MOHU-val közösen, az eseményre 2023. december 4-én 14 órai kezdettel kerülne sor, melyre minden kedves érdeklődőt várunk.

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linket tud megtenni:

REGISZTRÁCIÓ