Okos döntések, sikeres vállalkozások – Mesterséges Intelligencia EDIH nyitórendezvény

Mesterséges Intelligencia EDIH (European Digital Innovation HUB ) nyitórendezvényét 2024. június 13-án tartják Budapesten a Műszaki Egyetemen.

A rendezvény célja

Ismerjük meg, hogyan gyorsíthatják fel a vállalkozások a működésüket mesterséges intelligencia alkalmazásával, mely MI alapú szolgáltatások lehetnek előnyösek, milyen finanszírozási lehetőségeket nyújt az MI EDIH projekt, és mik a legfrissebb trendek és újítások a vállalati fejlesztés világában.

 

Okos döntések, sikeres vállalkozások – mesterséges intelligencia a kkv szektorban és a közszférában

Program:

https://konferencia.kifu.hu/event/59/page/92-program

Regisztráció:

https://konferencia.kifu.hu/event/59/registrations/55/

 

Mi az az MI EDIH?

Az ipar és a társadalom digitalizációja jelentősen befolyásolja az egyes régiók és országok, köztük Magyarország gazdasági versenyképességét. A mesterséges intelligencia (MI) kulcsszerepet játszik a gazdaság és a társadalom digitális átalakulásában.

Ezért az Európai Unió a Digitális Európa Programban elindította az Európai Digitális Innovációs Központok (European Digital Innovation Hubs-EDIH) felállítását és támogatását célzó EDIH programot. Az EU EDIH programban számos hazai intézmény vesz részt, több magyar EDIH projekttel.

A legújabb EDIH szerveződés, az MI EDIH elnevezésű projekt a mesterséges intelligenciára fókuszál, célja az MI technológia széleskörű alkalmazásának elősegítése a társadalomban és a gazdaságban, különös tekintettel a kis- és közepes vállalkozások (kkv) és közintézmények igényeire.