Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) új funkciói

Tájékoztatjuk az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (továbbiakban: EKR) új funkcióiról, amelyek 2024. június 30-tól váltak elérhetővé.

A fejlesztések biztosítják a strukturáltabb keresési lehetőséget a közbeszerzési eljárások között, illetve lehetővé teszik, hogy a gazdasági szereplők számára könnyebben elérhetőek legyenek az üzleti lehetőségek. A korábbi felülethez képest továbbfejlesztették a CPV kód, a közbeszerzés tárgya, valamint a teljesítés helye szerinti keresési feltételeket, amely nagy mértékben segíti az eljárások közötti eligazodást.

Megvalósult a hirdetményfigyelési szolgáltatás is, mely segítségével a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások automatikus e-mail értesítést kapnak az általuk korábban megadott keresési feltételeknek megfelelő új közbeszerzési hirdetményekről, üzleti lehetőségekről. A fejlesztés célja, hogy a vállalkozások egyszerűen, és időben értesüljenek a közbeszerzési piac számukra releváns lehetőségeiről. A funkció ingyenes, és akár EKR regisztráció nélkül, e-mail címmel történő feliratkozással is elérhető.

A fejlesztések a 1118/2023. (III. 31.) Korm. határozat szerinti, a közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó intézkedésekről (2023–2026) szóló cselekvési tervben foglalt intézkedésként valósulnak meg.