Felkészülés a környezetvédelmi kötelezettségekre – Szakmai napok Tolna vármegyében

A Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara – három helyszínen – szakmai napot szervez az új hulladék visszaváltási rendszer, a környezetvédelmi felelősségbiztosítás és ESG – fenntartható vállalkozásműködtetés témakörökben!

A programsorozat zárásaként üzletember találkozót szervezünk, ahol bemutatkozási lehetőséget (kb. 5 perc időkerettel) biztosítunk a résztvevők számára. Emellett tájékoztatást adunk a várható vállalkozásfejlesztési lehetőségekről (vissza nem térítendő/visszatérítendő támogatásokról) és a kamaránk 2024. évi további programjairól.

A Tolna Vármegyei Mérnökkamara környezetvédelmi szakértőjének együttműködésével szeretnénk információt nyújtani a MOHU MOL Zrt új visszaváltási rendszeréről, az önkéntes bekapcsolódási lehetőségről.

Ismét szót ejtünk a környezetvédelmi felelősségbiztosítási kötelezettségről, biztosítási szakértők segítségével tekintjük át a feladatokat, lehetőségeket. Tapasztalataink szerint számos hazai vállalkozás nincs is tisztában az érintettségével, pedig a kötelezettség 2024. január 1-től már életbe lépett.

Az ESG, mint fenntartható vállalkozásszervezés és irányítás a jövő egyik kihívása lehet, érdemes erre időben felkészülnünk.

 

Időpontok – Helyszínek

2024. március 18. 9:00, Tamási

Zöldpont és Civil Ház, 7090 Tamási, Deák Ferenc u. 43.

2024. március 19. 9: 00, Dombóvár

Fregatt Étterem, 7200 Dombóvár, Köztársaság út 31/C. (MOL Benzinkút mellett)

2024. március 20. 9:00, Bonyhád

Bonyhád Város Önkormányzata (7150 Bonyhád, Széchenyi tér 12., 1. emeleti tanácsterem)

 

Program

08:45  Regisztráció

09:00  Köszöntő

09:05  Előadás:

Hogyan fog működni a kötelező visszaváltási rendszer?

Kinek és miért kell környezetvédelmi felelősségbiztosítást kötnie?

Mi is az az ESG-rendszer, mit jelent a fenntartható vállalkozásszervezés és irányítás?

Baloghné Gaál Zsófia, Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Szakcsoport, elnök

10:35  Konzultáció a Generali Biztosító Zrt. és a Groupama Biztosító Zrt. jelenlévő szakértőivel

  

Üzletember találkozó: Tolna vármegyei kereskedelem – raktározás – logisztika ágazatok B2B találkozója 

2024. március 21. 9:00, Hőgyész

Hőgyészi Művelődési Ház (7191 Hőgyész, Kossuth tér 13., Kisterem)

08:45  Regisztráció

09:00  Köszöntő

09:05  Tájékoztató a vállalkozásfejlesztési lehetőségekről (vissza nem térítendő/visszatérítendő támogatásokról) és kamaránk 2024. évi programjairól. Hornok Jenő vállalkozásfejlesztési vezető és Meixner Gábor vállalkozásfejlesztési referens, Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

09:45 Résztvevő cégek bemutatkozása

10: 15 Kötetlen beszélgetés kávé mellett

Tolna vármegye kereskedelem, raktározás és  logisztika ágazatokban érdekelt vállalkozásainak szeretnénk platformot biztosítani ezen az ágazati B2B találkozón. Elsősorban Tamási, Dombóvár és Bonyhád környékéről várjuk az üzletember találkozóra az említett ágazatok szereplőit a közös gondolkodás elindítására. Szeretnénk, hogy a helyi vállalkozások képviselői helyben találkozzanak egymással és a kamara szakembereivel. Célunk a kamarai szolgáltatások bemutatásán túl az, hogy a résztvevő helyi vállalkozások között partneri együttműködések, beszállítói kapcsolatok jöjjenek létre, elinduljon a kommunikáció vármegyénk vállalkozói között.

 

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi űrlap kitöltésével és beküldésével tehet meg.

Jelentkezési űrlap:

 

 

A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával a VF/44/5/2023_TMKIK azonosítószámú projekt keretében valósul meg.