Környezetvédelmi termékdíj törvény változásai – szakmai fórum

Kamaránk környezetvédelmi termékdíj törvény változásait ismertetendő tájékoztató fórum megszervezését és megtartását tervezi érdeklődői létszám függvényében.

A szakmai nap címe:

A hazai hulladékgazdálkodás jövője a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer tükrében

Az előadás során a következő kérdésekre keressük a választ:

  • Mi is az a környezetvédelmi termékdíj?
  • Környezetvédelmi termékdíj, mint állandó változó. Milyen jogszabály módosítások lépnek életbe a 2023-as év során?
  • Termékdíj, mint időzített bomba? Mik a Nemzeti Adó és Vámhivatal tapasztalatai az ellenőrzések során, mik a leggyakoribb hiányosságok? Milyen büntetésekre lehet számítani mulasztások esetén?
  • Mi a kiterjesztett gyártói felelősség rendszer (EPR)?
  • Hogyan fog átalakulni a teljes hazai hulladékgazdálkodás a koncessziós rendszerben?
  • Milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelni a termékdíjon túl az elektronikai termékek, valamint az elem és akkumulátorok tekintetében?
  • Milyen speciális szabályok vonatkoznak a hulladék termelőkre?
  • Milyen speciális szabályok vonatkoznak az egyszer használatos műanyag termékekre (SUP)?
  • Mit hoz a jövő az italos csomagolások kötelező visszaváltási rendszerében (DRS)?

Amennyiben munkája/tevékenyége során már találkozott ezen kérdésekkel és nem tudja a választ, akkor sok szeretettel várjuk Önt egy, a jogszabályi háttereket bemutató, mégis gyakorlatias előadásra!

Részvételi szándékát mellékelt nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével jelezheti felénk, az előadás pontos időpontjáról és helyszínéről az érdeklődő vállalkozásokat/azok képviselőit a későbbiekben értesítjük!

Ki a partnerünk?

A Green Tax Service Kft. a termékdíj tanácsadás egyik meghatározó magyarországi piaci szereplője. Az előadó, Sztruhár Imre 2006-óta foglalkozik a témával, multinacionális, hulladék kezelést koordináló szervezeti, OKJ-s képzésen oktatói, és végül, de nem utolsó sorban piaci operatív és stratégiai termékdíj tanácsadói feladatokon keresztül.

A Kft. több mint négyszáz vállalattal tart fenn partneri kapcsolatot, mely cégek a 80-85 milliárd Ft éves termékdíj befizetésből közel 7 milliárdot tesznek ki. Mintegy 36 000 munkavállalónak nyújtanak megélhetést és nagyságrendileg 2 100 milliárd Ft-os árbevétellel járulnak hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez.
A vállalkozás ügyfélkörének jelentős részét a csomagolóipar meghatározó szereplői teszik ki. A tevékenységük során a nyomdaipar, valamint gyártó és kereskedő vállalatok folyamatait is kezelik, méret szempontjából a kis családi vállalkozásoktól kezdve a multinacionális autóipari nagyvállalatok is ügyfélkörük részét képezi.

Tisztelettel:

Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Jelentkezési_lap_sablon-környezetvédelmi_termékdíj