KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. szakmai konferencia és EFFEKT 2030 díjátadó

Az Effekteam Egyesület október 6-án, a Microsoft Magyarország budapesti székházában tartja éves szakmai konferenciáját KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – Bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG „S” komponensének tükrében címmel. A rendezvény keretében sor kerül az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának idei eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására is.

Folyamatosan növekszik az elvárás a vállalatokkal szemben, hogy működésük során ne csupán a részvényesi, befektetői érdekeket tartsák szem előtt, hanem a munkatársak, a beszállítók, az ügyfelek, a környezet és az ahhoz tartozó közösségek igényeit is vegyék figyelembe. Egy felelős cég számára ma már nem az a kérdés, hogy tesz-e valamit a társadalomért, hanem inkább az, hogy amit tesz, az releváns-e, összhangban van-e a szervezet mindennapi működésével, illetve megfelelően reflektál-e az adott közösségek igényeire. Az ESG többek között ezen kihívások megoldásához kínál egy adatalapú keretrendszert, amely környezeti, társadalmi és vállalat-irányítási szempontból vizsgálja és teszi mérhetővé a cégek működését.

Az ESG pillérei közül az „S” – melyre a social mellett egyre gyakrabban utalnak stakeholder komponensként – a legnehezebben megragadható és értelmezhető, azonban ez hatja át leginkább a mindennapi életünket, a vállalatok működését, és legfőképp ez tudja segíteni a szervezeteket a bizalom építésében, az érintettekkel való párbeszéd erősítésében, a társadalmi fenntarthatóság kialakításában. Éppen ezért ez a téma áll az idei KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. konferenciájának fókuszában.

A rendezvény előadói az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért, fogyasztókért, vásárlókért vállalt felelősségének területeit járják körül, felvázolják a legfontosabb kihívásokat és a lehetséges megoldásokat, valamint arra is választ keresnek, hogy ezek a kihívások és megoldások milyen változásokat eredményezhetnek a vállalatok és stakeholdereik életében. A szakértők áttekintést adnak a stakeholderek érdekein alapuló, a közösségek jóllétét és az emberek életminőségét szem előtt tartó vállalati értékteremtés és felelősségvállalás gyakorlati példáiról, lehetőségeiről, segítő és hátráltató tényezőiről.

A szakmai program után kerül sor az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadására.

A pályázati időszak július 31-én zárult, és jelenleg az öttagú szakmai zsűri dolgozik a beérkezett programok értékelésén. A testület szeptember 15-ig dönt a nyertesekről, illetve a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra a nagyközönség is leadhatja majd a szavazatait és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást az október 6-i rendezvény keretében tartjuk.

A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információ, részletes program és jelentkezési lehetőség az Effekteam honlapján, a https://effekteam.hu/konferenciak/ oldalon található.