Kamarai üzleti delegáció Szerbiába, Kragujevácba, támogatott részvételi lehetőséggel – 2024. május 6-8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba.

Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek és a szerb üzleti környezet bemutatása, valamint a nyugat-balkáni kifektetési lehetőségek feltérképezése. A delegáció látogatást tesz a SEE INVEST EXPO 2024 nemzetközi üzleti és befektetési szakvásáron. Ezenkívül terveink között szerepel egy látogatással egybekötött üzleti fórum a Sumadija és Pomoravlje Régió Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

 

Miért érdemes részt venni?

1. ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
2. tájékozódási lehetőség Szerbia üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési és befektetési lehetőségekről a nyugat-balkáni országokban,
3. tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
4. vásárlátogatás a SEE INVEST EXPO 2024 nemzetközi üzleti és befektetési szakvásáron,
5. támogatott részvétel exportőr kis- és középvállalkozások számára:
1. szállástámogatás cégenként egy fő részére a két éjszakára egyágyas szobában reggelivel,
2. kinti transzfert a későbbiekben meghatározott hotel és a szakmai programok helyszínei között biztosítunk, max. 2 fő számára cégenként.

 

A SEE INVEST EXPO 2024 szakvásárról röviden

A 2024. május 7-8-án megrendezésre kerülő SEE INVEST EXPO 2024 egy kétnapos nemzetközi üzleti és befektetési szakvásár Kragujevácban. A rendezvény információt nyújt a délkelet-európai régió városainak és vállalatainak jelenlegi és tervezett beruházási projektjeiről. Ennek megfelelően a szakvásáron városok, önkormányzatok, vállalatok, ipari övezetek, technológiai parkok, bankok, biztosítótársaságok, egyetemek fogják bemutatni azokat a projektjeiket, melyekhez befektetőket várnak. Az Expon standokkal lesznek jelen Szarajevó, Banja Luka, Szkopje, Kumanovo, Budva és Podgorica városai. Emellett a vásár szervezői lehetőséget biztosítanak B2B tárgyalások lebonyolítására. A rendezvényen való részvétel ingyenes lesz a cégeknek és üzletembereknek.

A delegációba elsősorban a szerbiai üzleti, valamint a nyugat-balkáni kifektetési lehetőségek iránt érdeklődő exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk.

 

Tervezett szakmai és üzleti programok

 1. Tájékoztató rendezvény a szerb gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 2. Üzleti fórum a Sumadija és Pomoravlje Régió Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, tájékozódás az üzleti lehetőségekről (egyeztetés alatt)
 3. Vásárlátogatás a SEE INVEST EXPO 2024 nemzetközi üzleti és befektetési szakvásáron.

A részletes szakmai programról a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolást nem biztosítunk.

 

Szervezők 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Belgrádi Nagykövetségével.

 

A támogatott részvétel feltételei

 1. exportorientált cégprofil,
 2. a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 3. érvényes kamarai regisztráció,
 4. a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat, személyenként aláírt adatkezelési tájékoztató és a hozzájáruló nyilatkozat,
 5. az MKIK fizeti egy fő számára a két éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában) és a kinti transzfereket,
 6. egy cégtől egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 7. a szállásköltség támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 8. A kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 9. A kinti szervezők mindent megtesznek a rendezvények sikeréért, de javasoljuk, hogy az eredményes kiutazás érdekében, saját szervezésben is hívjanak partnereket az üzleti fórumra. A megfelelő mennyiségű és minőségű üzleti partnerek felkutatása a külföldi szervezők felelőssége, erre vonatkozólag az MKIK nem tud garanciát vállalni.
 10. Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás és transzferköltség támogatásában.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

 

Várható költségek
1. a kiutazás költségei saját gépkocsival,
2. a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
3. a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára egyágyas szobában reggelivel.

Költségvállalási nyilatkozat
1. A szállásköltség támogatásának feltétele a mellékelt költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
2. Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás két éjszakára reggelivel) költségét az MKIK-nak.

Adatkezelés
A résztvevők személyes adatainak továbbítása harmadik országba történik. Csatoltan küldjük az adatkezelési tájékoztatót és a hozzájáruló nyilatkozatot, melyet kérünk, hogy kiutazó személyenként (nem cégként) aláírva és szkennelve szíveskedjenek visszaküldeni.

Jelentkezési határidő
2024. március 27.

Jelentkezés módja
Az alábbiakban felsorolt négy melléklet együttes, határidőre történő megküldése a tompa.mate@mkik.hu  e-mail címre:

1. jelentkezési lap – jelentkezőnként kell kitölteni
2. angol nyelvű cégprofil – cégenként kell kitölteni
3. költségvállalási nyilatkozat – cégenként kell kitölteni cégszerű aláírással
4. adatkezelési tájékoztató és a hozzájáruló nyilatkozat – a kiutazó tölti ki és írja alá

Jelentkezési lap_kiutazo delegacio_Kragujevac_2024.05.06-08_

Költségvállalási nyilatkozat_Kragujevac_2024.05.06-08.

Company profile form_Kragujevac_2024.05.06-08.

adatkezelési tájékoztatás és hozzájáruló nyilatkozat_üzleti delegáció kiutazásához_harmadik ország_Kragujevac_2024.05.06-08.

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadjuk be.
Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

További információ
Kapcsolattartó:
Tompa Máté nemzetközi koordinátor
E-mail: tompa.mate@mkik.hu
Telefon: +36 1 474 5117