Kamarai üzleti delegáció Münchenbe támogatott részvételi lehetőséggel – 2024. június 18-20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 18-20. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Németországba, Münchenbe. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a német üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz a The smarter E Europe nemzetközi energiaipari szakvásáron. Ezenkívül terveink között szerepel egy bajor partnerszervezet meglátogatása, esetleges üzleti fórum szervezése is.

 

Miért érdemes részt venni? 

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódási lehetőség Bajorország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás a The smarter E Europe nemzetközi energiaipari szakvásáron,
 • támogatott részvétel a megjelölt szektorokban tevékenykedő exportőr kis- és középvállalkozások számára:
  • szállástámogatás cégenként egy fő részére a két éjszakára egyágyas szobában reggelivel,
  • belépőjegy a vásárra egy napra egy fő számára cégenként,
  • kinti transzfer a hotel és a szakmai programok helyszínei között max. 2 fő számára cégenként – a transzfert csak a mellékletben megjelölt repülőjáratokhoz, a későbbiekben meghatározott hotelhez és a közös szakmai programokhoz biztosítjuk.

 

A The smarter E Europe 2024 szakvásárról röviden

A 2024. június 18-21. között megrendezésre kerülő The smarter E Europe Európa legnagyobb energiaipari platformja, melynek fókuszában a megújuló energiák, a fenntartható energiaellátás, az energiaipar decentralizációja és digitalizálása, valamint a villamosipari-, hőenergetikai- és közlekedési szektorok ágazatközi megoldásai állnak. A The smarter E Europe az Intersolar Europe, az ees Europe, a Power2Drive Europe és az EM-Power Europe kiállításokat fogja össze 2800 kiállítóval, széles körű kísérőprogramokkal és négy konferenciával.

Az Intersolar Europe-on a napenergiaipar vezető beszállítói, gyártói, forgalmazói és start-upjai mutatják be a globális trendeket és újításokat.

Az ees Europe Európa legnagyobb kiállítása, mely az akkumulátorokra és az energiatároló rendszerekre fókuszál. A középpontban a megújuló energiák tárolására szolgáló jövőorientált megoldások, mint például a hidrogén és a power-to-gas technológiák állnak.

A Power2Drive Europe a töltési infrastruktúra és az e-mobilitás nemzetközi kiállítása, mely a tiszta közlekedés széles skáláját mutatja be.

Az EM-Power Europe középpontjában az energia intelligens felhasználása áll az építőiparban és az iparban, mely magába foglalja az intelligens hálózatokat és a megújuló energiák integrációját, valamint a hálózati infrastruktúrát és a rendszerszolgáltatásokat is.

 

Kiemelt energetikai szektorok:

Fotovoltaikus ipar; napkollektoros hőtermelés; energiatároló rendszerek, energiatárolási technológiák; hidrogén és power-to-gas; akkumulátorgyártási technológiák, gép- és üzemépítés; elektromos járműellátó berendezések; töltési infrastruktúra; elektromos járművek (BEV, PHEV); EV akkumulátor-technológia; EV rendszer és gyártás; hidrogénalapú mobilitás; mobilitási szolgáltatások; intelligens hálózatok és a megújuló energiák integrációja, villamosenergia-kereskedelem és -forgalmazás; smart city; energiagazdálkodás és épületautomatizálás; decentralizált és megújuló energiaellátás; kereskedelmi és ipari energiaszolgáltatások

 

A delegációba a Németország iránt érdeklődő, a fenti területeken tevékenykedő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk.

 

Tervezett program:

 • Tájékoztató rendezvény a bajor gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Szakmai szervezetek meglátogatása. (egyeztetés alatt)
 • Vásárlátogatás a The smarter E Europe energiaipari szakvásáron.

A részletes szakmai programról a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol/német, magyar tolmácsolást nem biztosítunk.

 

Szervezők 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Müncheni Főkonzulátusával.

 

A támogatott részvétel feltételei

 • a magyaroroszági bejegyzésű kis- és középvállalkozás a fent megjelölt szektorok valamelyikében tevékenykedik,
 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol/német nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum hiánytalan és megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat,
 • a megjelölt szektorokban tevékenykedő vállalkozások esetében az MKIK fizeti egy fő számára a két éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában), a vásári belépőjegyet egy napra és a kinti transzfereket,
 • egy cégtől egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség és a vásári belépőjegy támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • A kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.

Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás és transzferköltség támogatásában.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

 

Várható költségek:

 • a kiutazás költségei saját gépkocsival, vonattal vagy repülővel (a repülőjegy az út meghirdetésekor kb. 213 200 Ft/fő, mely ár a szabad helyek függvényében változhat),
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára egyágyas szobában reggelivel, valamint a vásári belépőjegy.

Költségvállalási nyilatkozat:

 • A szállásköltség és a vásári belépőjegy támogatásának feltétele a mellékelt költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás két éjszakára reggelivel) és a vásári belépőjegy költségét az MKIK-nak.

 

Adatkezelés:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által végzett, személyes adatokra vonatozó adatkezelés az MKIK Adatkezelési Tájékoztatójában meghatározottak és a hatályos jogszabályok szerint valósul meg. Az MKIK Adatkezelési Tájékoztatója az MKIK honlapján elérhető: www.mkik.hu

 

Jelentkezési határidő: 2024. április 19.

 

Jelentkezés módja:

Az alábbiakban felsorolt három melléklet együttes, határidőre történő megküldése a reok.miklos@mkik.hu e-mail címre:

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadjuk be.

Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

 

További információ

Kapcsolattartó:

Reök Miklós külpiaci koordinátor

E-mail: reok.miklos@mkik.hu

Telefon:  +36 1 474 5117