Kamarai üzleti delegáció Lengyelországba, Poznanba támogatott részvételi lehetőséggel – 2024. június 4-7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a lengyel üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz az ITM Industry Europe nemzetközi ipari szakvásáron, valamint terveink között szerepel egy lengyel partnerszervezet meglátogatása is.

 

Miért érdemes részt venni?

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódás Lengyelország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás az ITM Industry Europe nemzetközi ipari szakvásáron,
 • támogatott részvétel a megjelölt szektorokban tevékenykedő exportőr kis- és középvállalkozások számára:
  • szállástámogatás cégenként egy fő részére három éjszakára egyágyas szobában reggelivel,
  • kinti transzfer a szálláshely és a szakmai programok helyszínei között biztosítunk max. 2 fő számára cégenként.

 

Az ITM Industry Europe szakvásárról röviden

A 2024. június 4-7. között megrendezésre kerülő ITM Industry Europe az egyik legnagyobb és legjelentősebb ipari vásár Európában, amely az Ipar 4.0 irányvonalai szerint mutatja be a globális trendeket, a géptechnológiai innováció fő eredményeit.

A világszínvonalú kiállítók és szakemberek képviseltetik magukat a kiállításon az ipari automatizálás, a kohászat és a fémmegmunkálás, a modern gépgyártás és innovatív technológiák területeiről.

 

Kiemelt szektorok:

gépipar
autóipar
mezőgazdaság
élelmiszeripar
energiaipar
gyártás
fémipar
gyógyászat

A delegációba a Lengyelország iránt érdeklődő, a fenti területeken tevékenykedő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk.

 

Tervezett szakmai és üzleti programok

 • Tájékoztató rendezvény a lengyelországi gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Lengyelországi szakmai szervezetek látogatása, szakmai előadásokon való ingyenes részvétel.
 • Vásárlátogatás az ITM Industry Europe ipari szakvásáron.

A részletes szakmai programról a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolást nem biztosítunk.

 

Szervezők

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Varsói Nagykövetségével.

 

A támogatott részvétel feltételei

 • magyarországi bejegyzésű kis- és középvállalkozás, mely a fent megjelölt szektorok valamelyikében tevékenykedik,
 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum hiánytalan, megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat,
 • a megjelölt szektorokban tevékenykedő vállalkozások esetében az MKIK fizeti egy fő számára a három éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában) és a kinti transzfereket,
 • cégenként egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • a kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben meghatározott szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 • az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása céljából a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és az MKIK által a későbbiekben meghatározott hotelben szállnak meg. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás és transzferköltség támogatásában.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

 

Várható költségek

 • a repülőjegy, ill. egyéb kiutazási módok költségei,
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára egyágyas szobában reggelivel.

 

Költségvállalási nyilatkozat

A szállásköltség támogatásának feltétele a mellékelt költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás három éjszakára reggelivel) költségét az MKIK-nak.

 

Adatkezelés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által végzett, személyes adatokra vonatozó adatkezelés az MKIK Adatkezelési Tájékoztatójában meghatározottak és a hatályos jogszabályok szerint valósul meg. Az MKIK Adatkezelési Tájékoztatója az MKIK honlapján elérhető: www.mkik.hu.

 

Jelentkezési határidő

2024. április 15.

 

Jelentkezés módja

Az alábbiakban felsorolt három melléklet együttes, határidőre történő megküldése a reok.miklos@mkik.hu e-mail címre:

jelentkezési lap – jelentkezőnként kell kitölteni

Jelentkezési lap_kiutazo delegacio_Poznan_2024.06.04-07

angol nyelvű cégprofil – cégenként kell kitölteni

Company profile form_Poznan_2024.06.04-07

költségvállalási nyilatkozat – cégenként kell kitölteni cégszerű aláírással

Költségvállalási nyilatkozat_Poznan_2024.06.04-07

 

 

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadjuk be.

Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

 

További információ

Kapcsolattartó:

Reök Miklós külpiaci koordinátor

E-mail: reok.miklos@mkik.hu

Telefon: +36 1 474 5117