Geotermia rendezvénysorozat – Kaposvár

A geotermiával kapcsolatban a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 2023. I. negyedévére egy többállomásos országos rendezvénysorozatot szervez, mely során bemutatjuk a geotermikus energia minél szélesebb körű alkalmazásának előnyeit és az új szabályozási keretrendszert. A rendezvénysorozat keretében végigjárjuk hazánk régióit, és a régiók központjaiban előadást tartunk a helyi érdekelteknek. A rendezvény célcsoportja elsősorban az érintett önkormányzatok, illetve a releváns ipari és mezőgazdasági vállalatok.

A geotermikus energia minél szélesebb körű alkalmazásával az évtized végére akár évi 1-1,5 milliárd köbméter földgáz kiváltásával csökkenthető az ország energiaimportból fakadó kitettsége. Emellett környezetbarátabb alternatív energiát képes biztosítani a hagyományos tüzelőanyagok elégetése helyett, és az egyéb megújuló energiaforrásokkal (például nap- és szélenergiával) szemben az év teljes időszakában, éjjel-nappal hasznosítható.

A kialakult energiaválság enyhítése érdekében, 2022 őszén a jogalkotó a geotermikus energia kinyerésének és energetikai hasznosításának az engedélyezési és felügyeleti hatásköreit teljes egészében a bányafelügyeletre, vagyis a Hatóságra bízta. Az SZTFH kiemelt célja, hogy egyszerűbb és felesleges bürokráciától mentes jogi kereteket és eljárásrendet alkosson a beruházások gyorsabb és szakmailag megalapozott előkészítése érdekében.

A rendezvény:

Időpontja, helyszíne: 2023.02.08. (szerda) 14:00 óra – 7400 Kaposvár, Kossuth tér 1.

Regisztráció: https://sztfh.hu/esemenyek/geotermia-rendezvenysorozat/