Felhívás startupok számára a VivaTechnology innovációs rendezvényen való részvételre

A párizsi VivaTechnology a digitalizáció és új technológiák legnagyobb európai rendezvénye, innovatív startup-ok és azok technológiai megoldásait kereső nagyvállalatok, befektetők nemzetközi találkozóhelye, amely kiváló lehetőség a magyar startupok, scaleupok és innovatív kkv-k bemutatkozására, nemzetközi üzleti kapcsolatok építésére. A 2024-ben 8. alkalommal, május 22-25. között megrendezésre kerülő VivaTech egyik fókusz tematikája a mesterséges intelligencia, de az innováció és új technológiák minden további területe is bemutatásra kerül az eseményen.

A 2023-ban hibrid (személyes jelenléttel és online) formában megrendezett szakvásáron 174 országból mintegy 150.000 személyesen megjelent résztvevőt és 405.000 online látogatót regisztráltak. A korábbi kiadások számait jóval meghaladva, a tavaly hetedik alkalommal megrendezésre került VivaTechnology-n összesen 11.400 startup, illetve 2.800 kiállító vett részt, továbbá mintegy 919 millió embert értek el a közösségi hálózatokon keresztül, 5 millió nézőt regisztráltak a VivaTech News csatornán, és több mint 6 milliárd megjelenés történt a közösségi médiában. A tavalyi rendezvényen összesen nyolc magyar startup/scaleup cég vett részt a Párizsi Magyar Nagykövetség szervezésében (az előző évekhez hasonlóan), a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomácia főosztályának támogatásával.

A Vivatechnology 2024-es, 8. kiadásán is a négy napos konferenciaprogramból három nap üzleti résztvevők számára, egy nap a nagyközönség számára lesz fenntartva. A kiállítás-konferencián több mint 100.000 technológiai és innovációs szakértő és döntéshozó vesz majd részt.

VivaTechnology az iparágak és az innováció széles körét öleli fel (Artificial Intelligence, Climate Tech, Mobility, Deeptech, Japan Country of the Year, Business, Future Societies, Internet and Democracy, Creators’ Economy, Gaming and Esport).

A rendezvény mellett számos „side event”-en is lehetőség lesz részt venni, melyek közül kiemelt a kiállítás előestéjére, május 21-re szervezett befektetői networking esemény. Ezekről később lesz elérhető bővebb tájékoztatás a VivaTech honlapján.

A Párizsi Nagykövetség is tervez továbbá egy networking eseményt a résztvevő magyar cégek számára, az előző évekhez hasonlóan.

Mindemellett a Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség külön programokat (egy-egy szektor jelentősebb vállalatival találkozók, iparági webináriumok a francia piac megismerésére, networking események stb.) szervez külföldi startupok számára, melyekről hamarosan bővebb információt küldünk.

A hazai startupok részvételének elősegítésére kiváló lehetőséget nyújtanak továbbá a VivaTechnology honlapján elérhető különböző innovációs pályázatok, „Challenge”-ek, amelyeken keresztül a kiválasztott startup-ok ingyenes kiállítói megjelenési lehetőséget kapnak az adott pályázatot kiíró nagyvállalat standján, valamint számos startup kap pitch lehetőséget, továbbá némelyik nagyvállalat anyagi jutalmat és jövőbeli üzleti együttműködést is kínál a nyerteseknek. A pályázatokon kiválasztott cégek így rendkívül nagy vizibilitást kapnak a technológiai ökoszisztémában. A még elérhető Challenge-ek listája az alábbi honlapon található:

https://vivatechnology.com/challenges/list

A korábbi évekhez hasonlóan, Magyarország Párizsi Nagykövetsége hazai cégeknek (startup/scaleup/KKV) pályázati forrásból ingyenes látogatói belépőt biztosít a rendezvény 4 napjára, korlátozott számban (beérkezési sorrendben, cégenként egy – esetleg két – főnek).

 

A VivaTech-en való részvétel iránt érdeklődők a Párizsi Magyar Nagykövetség külgazdasági irodája felé, a trade.par@mfa.gov.hu címen jelezhetik részvételi szándékukat, lehetőség szerint legkésőbb 2024. április 22-ig.

További kérdések esetén bővebb információ a trade.par@mfa.gov.hu e-mail címen vagy telefonon: + 33 1 53 70 67 00 érhető el.