VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny Döntője – Meghívó

Az országosan működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2022-2023-ban immár 6. alkalommal rendezi meg a vendéglátó alapszakmák (cukrász, szakács és pincér) oktatásában résztvevő technikumok, szakközépiskolák számára elismert szakmai versenyét. Aktualitását kiemeli Schnitta Sámuel születésének 130. évfordulója.

A Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolát az a megtiszteltetés érte, hogy e nívós szakmai esemény országos döntőjének helyszínét és rendezését biztosítja az egyesülettel karöltve.

Az országos döntő 2023. március 22-23-án Szekszárdon kerül megrendezésre.

A verseny ötlete még 2010-ben indult és két évenként kerül megrendezésre. A döntőket régiós előválogatók előzik meg, amelyeken eldől, hogy az ország hét területi régióját melyik oktatási intézmény képviselheti. Az előválogatókon hazánk egész területéről és még a határon túli magyar iskolákból is részt vettek csapatok. A Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola csapata is bejutott az országos döntőbe, így számukra a rendezvény méltó megrendezésén túl az azon való csapatmegjelenés és siker is fontos.

Bíznak benne, hogy a Schnitta Sámuel Vendéglátó Alapszakmák Verseny rendszeres megszervezése és sikere töretlen marad a nehézségek ellenére is, és sok fiatal számára teremt pozitív szakmai jövőképet és tovább viszik, emelik ezzel a magyar vendéglátás hírnevét, színvonalát.

A fent meghívóval invitája Önt és Kollégáit az verseny 2. napján, március 23. csütörtökön 8:30-tól tartandó szakmai előadásokra, bemutatókra a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola.

 

Bacher Erika                                                                                        Szőke Anikó

igazgató                                                                                Schnitta Sámuel MÉK Egyesület

régió elnök