TOP Plusz Monitoring Bizottság felhívások ütemezését tartalmazó dokumentumok

Tájékoztjuk, hogy a TOP Plusz Monitoring Bizottság felhívások ütemezését tartalmazó dokumentum elérhető az új honlapon az alábbi linken:

https://www.palyazat.gov.hu/informacio/eves-fejlesztesi-keretek.

A mellékletként csatolt táblázatban talál egy összesítőt, amely felhívásonként, szakaszonként, megyei bontásban tartalmazza nem csak a meghirdetés idejét, hanem a jelenleg érvényes benyújtási határidőket is. Ennek segítségével könnyebben áttekinthető, hogy mely felhívásokra tudnak jelenleg pályázatot benyújtani a kedvezményezettek, melyek várhatók, hogy a jövőben (újra) megnyílnak és melyek azok, ahol a keretet már lekötötték a támogatási döntések.

Illetve tájékoztatásul küldöm a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK RKI) Magyarország területi helyzetképéről szóló kötetet, melynek címe: „Területi riport 2021” elérhetősége: http://real.mtak.hu/159297/

A „területi riportot” az RKI kétévente tervezi megjelentetni. A „Területi riport 2023” című kötet jelenleg készül, és várhatóan 2024 januárjában jelenik meg.

A Baranya megyei projektlátogatásra való tekintettel szeretném felhívni a figyelmet arra is, hogy A Tér és Társadalom 2023/3. számában jelent meg ‘Területfejlesztési források felhasználása Baranya megyében’ címmel Pámer Zoltán, Finta István, Horeczki Réka, Pénzár Árpád és Dombi Péter tanulmánya. A cikk a több szempontból is sajátos helyzetben lévő Baranya megye példáján keresztül elemzi a területfejlesztés lehetőségeit. A tanulmány más érdekes cikkekkel együtt a folyóirat honlapján olvasható: https://tet.rkk.hu/index.php/TeT/index