PÉNZ 7 – vállalkozói önkéntes

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024-ben is együttműködő partnerként vesz részt az idén 10 éves PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét megrendezésében, ezzel is támogatva az általános- és középiskolai korosztály pénzügyi és vállalkozói ismereteinek bővítését.

A 2024. március 4-8. között megrendezett témahét során a diákok tanórai keretek között pedagógusaik és önkéntes szakértők támogatásával szerezhetnek bővebb ismereteket a pénzügyi és vállalkozói világról, amit mindkét tématerületen online tananyagok és óratervek segítenek.

2024-ben a vállalkozói téma mottója: Gondolkozz és vállalkozz!, melynek részeként a diákok az e-business, a vállalati statisztikák és a vállalati verseny témaköreiben mélyülhetnek el.

Az idei évben is szíves segítségüket kérni a Minisztérium a vállalkozói önkéntesek toborzásában. Ezért kérem, hogy tájékoztassák a vállalkozásokat arról, hogy a programra cégvezetők, tulajdonosok önkéntesek jelentkezését várják a szervezők (alkalmanként egy előadás, beszélgetés megtartását jelenti egy tanítási óra (45 perc) jelent).

Az önkéntes jelentkezésről és a regisztráció (2024. február 23-ig) menetéről ezen a linken tájékozódhatnak. A vállalkozói témához kapcsolódó regisztrációs kód: 60718.

A regisztrációt követően az önkéntesekkel minden esetben a JAM veszi fel a kapcsolatot, és segíti számukra a megfelelő iskola kiválasztását, továbbá az órák megtartására történő felkészülést. A pedagógusok és a vállalkozók együttműködését a hagyományos tanári útmutatók és óratervek mellett minden évben webinárium, és korszerű e-learning anyagok is segítik.