Pályázati felhívás: 2023-1.1.2-GYORSÍTÓSÁV

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján megjelent a „2023-1.1.2-GYORSÍTÓSÁV” című pályázat.

A Gyorsítósáv program elsősorban az egészséges élethez, a zöld átálláshoz vagy a digitalizációhoz kapcsolódó kutatási eredmények piacra viteléhez nyújt vissza nem térítendő támogatást startup és spin-off vállalkozások számára.

A támogatás forrása:

Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 1. melléklet LXII. Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap fejezet 2. (Innovációs Alaprész) címe.

A várható pályázati keretösszeg 2 milliárd forint, valamint a támogatásban részesülő támogatási kérelmek várható száma 6-20 darab.

A pályázat benyújtása:

A szakmai vélemény iránti kérelmet a kfivelemeny.nkfih.gov.hu oldalon elérhető felületen történő bejelentkezést követően, a Pályázati felhívás 8. pontjában is rögzített értékelési szempontok figyelembevételével kell kitölteni. A szakmai vélemény iránti kérelmek benyújtása 2023. december 06. 12:00-tól 2023. december 20. 12:00-ig lehetséges.

A támogatási kérelmet a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történő bejelentkezést követően, on-line pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni A támogatási kérelmek (elektronikus) benyújtására a kitöltő program élesítésétől 2024. április 04. 16:00-ig van lehetőség.

A támogatható tevékenységek köre:

  1. Kísérleti fejlesztés
  2. Alkalmazott (ipari) kutatás
  3. Eszközbeszerzés
  4. Immateriális javak beszerzése
  5. Piacra jutási tevékenység
  6. Kutatás-fejlesztési projektet támogató tevékenységek

 A pályázati felhívást IDE kattintva tekintheti meg.