Meghívó: Üzleti delegáció Prágába támogatott részvételi lehetőséggel, szeptember 16-18.

Kamarai üzleti delegáció Csehországba, Prágába támogatott részvételi lehetőséggel

2024. szeptember 16-18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024.  szeptember 16-18. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Csehországba, Prágába a FOR ARCH építőipari vásárra.

Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a csehországi üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz a FOR ARCH nemzetközi építőipari szakvásáron. Ezenkívül terveink között szerepel egy üzleti rendezvény megszervezése is.

A Tolna vármegyei vállalkozások számára Szekszárd és Prága között transzfert (kisbuszt) is biztosítunk. Ez egy nagyon jó lehetőség a Tolna vármegyei építőiparban és kapcsolódó ágazatokban tevékeny vállalkozások számára, hogy megismerjék a közép-európai építőipari trendeket, kialakítsanak nemzetközi üzleti partnerségeket és az utazás során megerősítsék kapcsolataikat egymással/a vármegyei érintett vállalkozásokkal.

 

Miért érdemes részt venni? 

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódási lehetőség Csehország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás a FOR ARCH nemzetközi építőipari szakvásáron,
 • támogatott részvétel a megjelölt szektorokban tevékenykedő exportőr kis- és középvállalkozások számára:
  • szállástámogatás cégenként egy fő részére a két éjszakára egyágyas szobában reggelivel,
  • belépőjegy a vásárra egy napra egy fő számára cégenként,
  • kinti transzfer a hotel és a szakmai programok helyszínei között max. 2 fő számára cégenként – a transzfert a későbbiekben meghatározott hotelhez és a közös szakmai programokhoz biztosítjuk.
  • Szekszárd-Prága transzfer max. 2 fő számára cégenként 

 

A FOR ARCH 2024 35. Nemzetközi Építőipari szakvásárról röviden

A FOR ARCH Csehország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő építőipari szakvására, amely évről évre több száz kiállítót és több tízezer látogatót vonz.  Fennállásának 34 éve alatt az építőipari szakemberek jól bevált találkozási pontja lett. A résztvevők az építőipar számos területével találkozhatnak, legyen szó az építkezések finanszírozásáról és megvalósításáról, kézműves megoldásokról és építőipari technológiákról, építőanyagokról, építőipari gépekről, építőszerkezetekről vagy akár építőipari berendezésekről. A szakvásáron vezető gyártók és beszállítók is részt vesznek.

A FOR ARCH Prágában, a közép-európai üzleti élet fontos központjában elhelyezkedő fekvésének köszönhetően egyedülálló lehetőséget kínál a hazai és külföldi kiállítók számára, hogy szolgáltatásaikat és termékeiket egy nemzetközi verseny keretében mutassák be.

  Kiemelt építőipari szektorok: 

 • Építőelemek és anyagok
 • Elektrotechnika és biztonság
 • Fűtés
 • Faépületek
 • Medencék, szaunák és SPA

 

A delegációba a Csehország iránt érdeklődő, az építőiparban vagy kapcsolódó ágazatokban tevékenykedő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk.

Tervezett szakmai és üzleti programok:

 • Tájékoztató rendezvény a csehországi gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Vásárlátogatás a FOR ARCH építőipari szakvásáron.

A részletes szakmai programról a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolást nem biztosítunk.

 

 Szervezők  

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

 

Támogatott részvétel feltételei:

 • a magyaroroszági bejegyzésű kis- és középvállalkozás a fent megjelölt szektorok valamelyikében tevékenykedik,
 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum hiánytalan és megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat,
 • a megjelölt szektorokban tevékenykedő vállalkozások esetében az MKIK fizeti egy fő számára a két éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában), a vásári belépőjegyet egy napra és a kinti transzfereket,
 • egy cégtől egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség és a vásári belépőjegy támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • A transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 • Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás és transzferköltség támogatásában.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

 

Várható költségek:

 • amennyiben nem a Szekszárdról induló közös transzfert (kisbusz) választja, úgy a kiutazás költségei saját gépkocsival, vonattal vagy repülővel,
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára szoba felárral vagy egyágyas szobában reggelivel, valamint a vásári belépőjegy.

Költségvállalási nyilatkozat

 • A szállásköltség és a vásári belépőjegy támogatásának feltétele a mellékelt költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás két éjszakára reggelivel) és a vásári belépőjegy költségét az MKIK-nak.

Adatkezelés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által végzett, személyes adatokra vonatozó adatkezelés az MKIK Adatkezelési Tájékoztatójában meghatározottak és a hatályos jogszabályok szerint valósul meg. Az MKIK Adatkezelési Tájékoztatója az MKIK honlapján elérhető: www.mkik.hu.

 

Jelentkezési határidő: 2024. július 23.

 

Jelentkezés módja:

Az alábbiakban felsorolt három melléklet együttes, határidőre történő megküldése a patricia@tmkik.hu e-mail címre:

 

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadjuk be.

A jelentkezések elbírálása során előnyt élveznek azok a vállalkozások, amelyek nem vettek részt a Vállalkozásfejlesztési Projekt korábbi támogatott üzleti kiutazásain.

Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

 

Amennyiben a delegációval és a jelentkezéssel kapcsolatban kérdése merül fel, kérem vegyék fel a kamarával a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolattartó a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál:

Dr. Spiegler Patrícia, külpiaci és vállalkozásfejlesztési referens

Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Tel.: +36 74 411 661 (122 mellék)

Mobil: +36 30 357 6926

E-mail: patricia@tmkik.hu

 

Kapcsolattartó az MKIK-nél:

Turkovics Rebeka, külpiaci koordinátor

E-mail: turkovics.rebeka@mkik.hu

Telefon: (1) 474 5117