Magyar Kézműves Remek 2023

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet

„MAGYAR KÉZMŰVES REMEK”

elismerő cím elnyerésére

A pályázat célja

  • a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése,
  • minőségi kézműipari termékek bemutatása,
  • a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása,
  • a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása,
  • népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.

Kategóriák:

  1. Tradicionális kézműipar – népi mesterségek, népi iparművészet
  2. Iparművészeti kézműipar
  3. Mai kézműipar

A pályázat leadásának határideje: 2023. március 16.

A pályázatok elbírálása

Első forduló – központi előzsűrizés:

A határidőre beérkezett pályázatok zsűri által végzett megmérettetése, melynek keretében fotók, videók és a pályázati adatlap mellékletei alapján a zsűri tagjai döntenek arról, hogy mely pályaművek jutnak tovább a második fordulóba. Az előzsűrizéshez tehát nem szükséges a pályaművet beszállítani!

Második forduló – zsűrizés:

A második fordulóra az előzsűrizés során továbbjutott pályaművek kerülnek.

A pályázatokat a kiíró által felkért zsűri a felsorolt kategóriák szerint bírálja el és dönt a Magyar Kézműves Remek cím és a különdíjak odaítéléséről. A zsűri munkáját – külön felkért – szakértők is segítik.

Díjazás

A zsűri által arra érdemesnek talált termékek vagy termékcsaládok elnyerik a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő címet. Azon termékeket/ vagy ermékcsaládokat, melyeket a zsűri a legkiemelkedőbbnek talált, az MKIK a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK – REMEKEK REMEKE” elismerő címmel jutalmazza.

Azon minőségi kézműves terméket vagy termékcsaládot, amely jelentős innovatív értékkel bír, elkészítésükhöz alkalmazott technikák és a megvalósításuk magas színvonalú, az MKIK a zsűri döntése alapján INNOVÁCIÓS KÜLÖNDÍJBAN részesíti.

A fiatal alkotók ösztönzésére a 18-35 éves korosztály kézműves alkotói közül egynek a zsűri az IFJÚ KÉZMŰVES REMEK KÜLÖNDÍJAT fogja odaítélni.

Nevezési díj

A pályázat nevezési díja az alábbiak szerint alakul:

A területi kereskedelmi és iparkamarák tagjainak a kamarai önkéntes tagdíjmegfizetésével, illetve pártoló tagoknak díjmentes
A területi kereskedelmi és iparkamaráknál kötelezően regisztrált pályázóknak (ám nem tagok) bruttó 6.350 Ft
További pályázóknak bruttó 12.700 Ft

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást nyújt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatósága (Köpeczi-Bócz Attila szervező, e-mail cím: mkr@mkik.hu), valamint a területi kereskedelmi és iparkamarák.

A részletes pályázati felhívást, és a pályázat benyújtásához szükséges adatlapot a letölthető PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ tartalmazza.

MKR_2023_palyazati_felhivas

MKR_2023_GDPR_tajekoztato

MKR_2023_palyazati_adatlap