Levegőtisztaság-védelmi konferencia

Figyelmébe ajánljuk a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Kölcsönkapott levegő című 2023. június 7-én megrendezendő eseményt. Az eseményről bővebben alább olvashat.

ISMÉT EGY NAP A LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELEMRŐL!

Az Európai Unió öt szennyezőanyagra 2020-tól és 2030-tól új nemzeti kibocsátás-csökkentési kötelezettségeket határozott meg. Ha a Nemzeti Környezetvédelmi Programban is megjelenő kibocsátás-csökkentési célok teljesünek, akkor 2030-ra 5,4 hónappal a várható élettartam, a levegőszennyezéshez köthető idő előtti halálozás 43%-kal kevesebb lesz, 32%-kal csökken a kritikus nitrogén terhelés feletti területek aránya, tovább mérséklődik az erdei ökoszisztémáknál a savasodás kockázata.

Mindezek kedvező hatása jelentős költségcsökkenést hoz az egészségügyben, a gazdasági hatása pedig a kieső munkaórák számának csökkenésében, a csökkenő mezőgazdasági károkban és a gabonanövények termésátlagának növekedésében jelentkezik.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Kölcsönkapott levegő címmel levegőtisztaság-védelmi konferenciát szervez az ipari kibocsátásokkal kapcsolatos hazai és uniós szabályozás várható változásairól. A nagymúltú szakmai eseményre idén a Környezetvédelmi Világnap alkalmából 2023. június 7-én kerül sor az Országos Meteorológia Szolgálattal közreműködésével.

Kiemelt témák:

  • Az Országos Levegőterhelés-csökkentési Program végrehajtása
  • Az ipari kibocsátások szabályozásának várható változásai
  • Új elérhető technika következtetések
  • Mikrobiológiai kockázatok a beltéri levegőben
  • Kibocsátásmérés ipari és irodai légtérben
  • Levegőminőség modellezése: értékelés, előrejelzés, tervezés
  • Kölcsönkapott levegő – projekt bemutató

Kiknek ajánljuk?

A rendezvény hasznos információkat ad a légszennyező forrást üzemeltetők, a kibocsátások és a levegő állapotának ellenőrzését, mérését végző szakértők, tanúsítók, és az érintett hatóságok számára.

A levegő közös ügyünk, tegyünk érte együtt! Ne maradjon le a legfrissebb információkról és a szakmai közösség találkozójáról, eszmecseréjéről, jelentkezzen június 2-ig!

Program és regisztráció: https://kszgysz.hu/rendezvenyek/szovetsegi-rendezvenyek/kolcsonkapott-levego-levegotisztasag-vedelem-2023