Kis Szaki Tábor – 2024 – képgalériával

Kamaránk pályaorientációs keretein belül az idei évben is sikeresen lezajlott a már hagyományosan megrendezésre kerülő Kis Szaki tábor 16 fővel, melyre 2024. június 24-28 között került sor.

A korcsoport főként továbbtanulás előtt álló 11 – 14 éves diákok, akik betekintést nyerhettek különböző ágazatokba.

Először a vendéglátás került bemutatásra a szekszárdi Don Pepében (Zsupék Kft.), a gyermekek maguknak készíthették el ebédjüket. Délután az Ipsum-Tech Kft. telephelyén várták a diákokat, ahol az autószerelő szakmával ismerkedhettek. Másnap a Tolna Vármegyei Rendőrség tartott előadást, melyben a korosztályt érintő veszélyekre (internet, drog, egyéb függőségek) hívta fel a figyelmet az előadó. A nap további részében a Szekszárdi Tűzoltóságon tettek látogatást a fiatalok. A szerdai napon a Paksi Atomerőműbe vezetett a táborozók útja. A Múzeumban fizikashow és tárlatvezetés várta a diákokat, majd a Látogatóközpontban a jelenlegi munkafolyamatok ismertetésére, illetve a Paks II. bemutatására került sor. A hét második felében a Pécsi Tudományegyetem Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola mutatkozott be. Játékos feladatokkal, sportversenyekkel és az egészségügyet bemutató foglalkozással várták a fiatalokat. A nap folytatásában a Tarr Kft. szekszárdi telephelyén kaphattak betekintést a cég történetébe, működésébe, továbbá ismerkedhettek az informatika ágazattal. Az utolsó napon a Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat tartott játékos foglalkozást a gyermekeknek. A programok közötti szabadidőben lehetőség nyílt 7 szakma virtuális térben való kipróbálására, illetve társasjátékozásra.

Köszönjük a közreműködő cégek segítségét! Színvonalas programjaikkal felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak a táborozó diákok.

Képgaléria: