Fata László előadása az ország- és vármegyebérletről

Ahogy az Ön előtt is ismert 2023. május 1-jétől új díjtermék – vármegye- és országbérlet – került bevezetésre a közösségi közlekedésben. Korábbi levelünkben már jeleztük, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) jelzése szerint számos munkavállalói panasz érkezett, hogy az új vármegye- és országbérletekkel kapcsolatosan, a 39./2010 (II.26.) kormányrendeletben foglaltak ellenére a munkáltatók a munkavállalók munkába járását szolgáló teljes árú, utazási kedvezménnyel megváltott, illetve üzletpolitikai kedvezménnyel csökkentett árú bérleteik vagy menetjegyeik árát nem számolják el és a munkavállalók költségeit nem térítik vissza.

A munkáltatók segítése érdekében az MKIK már készített egy tájékoztatót az új díjtermékekről, valamint felvette a kapcsolatot Fata László Cafeteria TREND magazin alapítójával és szerkesztőjével kérve, hogy tartson előadást a témában.

Az előadás 2023. július 27-én (csütörtök) 15 órakor kerül megrendezésre online. Az előadás végén pedig lehetőség nyílik a kérdések feltevésére is a chat felületen.

A rendezvény ingyenes azonban regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi linken lehetséges: http://www.cafeteriatrend.hu/mkik A csatlakozási link az előadást megelőző napokban kerül kiküldésre a regisztrált érdeklődők részére.

Az előadás tematikája:

  1. Munkába járás jeggyel és bérlettet – mi kötelező, és mi lehet adómentes
  2. Munkába járás kilométer térítéssel – kinek, mennyit kötelező téríteni, és mennyi adható
  3. Hétvégi hazautazás térítési kötelezettségei és lehetőségei
  4. Szükséges dokumentumok
  5. Országbérlet, vármegyebérlet vagy vonalbérlet – munkáltatói lehetőségek és kötelezettségek
  6. KÉRDÉSEK és VÁLASZOK