Építőipari ágazat üzleti közösségépítő programja Tamásiban

Üzleti közösségépítő programunk következő helyszíne: Tamási.

Időpont: 2024. május 23. 9.00 – 11.00

Az érintett ágazat az építőipar.

A közösségépítő programokkal célunk, hogy ösztönözzük a helyi üzleti közösségek létrejöttét vagy épp erősítését. A találkozókkal szeretnénk elérni, hogy kis létszámú üzleti közösségek létrejöttével a vállalkozások inkább együtt fejlődésben gondolkozzanak a konkurenciaharc helyett, hosszabb távon alvállalkozói, beszállítói, vagy akár klaszter kapcsolatok alakuljanak ki. Célunk, hogy összekapcsoljuk az erre nyitott gazdasági szereplőket, s egy, a térségben meghatározó szereplő, cégvezető, top menedzser bevonásával alakítsunk ki gazdasági klubokat, csoportokat, ahol a kialakuló személyes ismeretségek révén elindulhat valamiféle közös munka, ami előreviszi a helyi gazdaságot az együttműködésre képes cégek által.

Mentorprogramunk során szakmai közreműködők irányítása és koordinációja mellett a jó gyakorlatok megismerése, gyakorlati tapasztalatok átadása valósul meg, pl. problémafelvetésre tett közös megoldás kidolgozásával, vagy már egy korábban bevált megoldás adaptációjával.

Az építőipart érintő projektindító eseményre 2024. május 23-án, de. 9:00 – 11:00 óra között kerül sor Tamásiban, a Zöld Pont és Civil Házban (7090 Tamási, Deák F. u. 43.).

Az első találkozó során a jelentkező cégek, vállalkozások képviselői egy néhány perces bemutatkozáson keresztül ismerkednének meg egymással, az általuk végzett tevékenységekkel, nyújtott szolgáltatásokkal. A későbbiekben kamarai irányítás és koordináció mellett határoznánk meg a jövőbeli működési kereteket, pontosításra kerülhetnek a tárgyalandó témakörök, s véglegesítésre kerülhet egyfajta megvalósítási ütemterv is.

A tervezés során az alábbi témákat jelöltük meg kamarai szinten, de ezek a témakörök a résztvevők igényei szerint módosíthatók:

  • Árubeszerzés nehézségei, tárolás, készletezés kérdései
  • Költségek tervezése, racionalizálási lehetőségek
  • Fenntartható gazdálkodás
  • Digitalizációs megoldások a hatékonyság növelése érdekében
  • Marketing és reklám, kommunikáció kihívásai
  • Humánerőforrás gazdálkodás kérdései
  • Milyen forrásból fejlesszük, finanszírozzuk vállalkozásunk?
  • Humánerőforrás gazdálkodás kérdései

Ezúton is köszönjük Kólya József, a TAM-BAU Kft. ügyvezető igazgatója szakmai támogatását, közreműködését a program elindításában.

Jöjjön el projektindító rendezvényünkre, legyen részese a kamara üzleti közösségfejlesztő tevékenységének, építse, fejlessze vállalkozását!

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet alább tehet meg:

Regisztráció: