2023. évi LIFE CLIMA pályázati felhívások

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a 2023. évi LIFE CLIMA pályázati felhívások várhatóan 2023. április 18-án jelennek meg a Funding&Tenders portálon. Előzetes információk alapján a felhívás tartalma a 2022. évi felhíváséval közel megegyező lesz, így célszerű – amennyiben idén pályázatot terveznek benyújtani – már most tanulmányozni a 2022. évi felhívást, mivel a beadási határidő várhatóan 2023. szeptember 21. lesz.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a jó LIFE pályázat feltételei szerint a benyújtott pályázatnak összhangban kell lennie az EU és a LIFE program környezetvédelmi és éghajlat-politikai céljaival, új, innovatív megoldásokat kell tartalmaznia, illetve számszerűen kimutatható eredményekkel kell rendelkezzen. Jó pont ezentúl a partnerségi, transznacionális együttműködés is.

Tájékoztatjuk, hogy az Európai Bizottság Klíma-, Infrastruktúra- és Környezetügyi Végrehajtó Ügynöksége (CINEA) 2023 április 25-26-án online infónapot szervez a frissen megjelent pályázati felhívásokkal kapcsolatban.

Az eseményre a hivatkozott linken tudnak regisztrálni. A specifikusan a CLIMA alprogramra vonatkozó előadás április 26. szerda 9.00-10.30 között kerül megrendezésre.