Támogatott részvételi lehetőség külföldi szakmai vásárokon, szakkiállításokon

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét a 2024. első félévi országos kamarai hálózaton keresztül megvalósuló üzleti delegáció résztvevőjeként – külföldi kiállításokon, vásárokon való részvételi lehetőségekre!

A kiutazó üzleti delegációk célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett az adott két ország vállalkozói közötti gazdasági együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a célország üzleti környezetének bemutatása. A kiutazás során a delegáció látogatást tesz egy technológiai szakkiállításon.

A delegációkba a célország iránt érdeklődő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek a meglátogatandó technológiai szakvásár által meghatározott területeken tevékenykednek.

Tervezett szakmai és üzleti programok:

  • Tájékoztató rendezvény a célország gazdaságáról és az üzleti környezetéről
  • Üzleti fórum a helyi partnerek szervezésében, tájékozódási lehetőségek az üzleti lehetőségekről
  • Vásárlátogatás egy technológiai kiállításon, kapcsolatépítési lehetőséggel

Miért érdemes bekapcsolódni a programba?

  • Ingyenes részvételi lehetőség a szakmai és üzleti programokon
  • Tájékozódási lehetőség a célország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről
  • Tárgyalási lehetőség potenciális üzleti partnerekkel
  • Vásárlátogatás egy technológiai vásáron, vagy megjelenési lehetőség kiállítóként a magyar standon (Constanca és Belgrád)
  • Szállástámogatás cégenként 1 fő részére egyágyas szobában, reggelivel
  • Külföldi (kinti) transzfer a repülőtér, a hotel és a szakmai programok helyszínei között cégenként maximum 2 fő számára (a transzfer a megjelölt repülőjáratokhoz, a meghatározott hotelhez és a közös szakmai programokhoz biztosított)

Részvételi feltételek:

  • A kis- és középvállalkozás a megjelölt szektorok valamelyikében tevékenykedik
  • Export orientált KKV
  • A delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudással bír
  • Érvényes kamarai regisztrációval rendelkezik, továbbá
  • A jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum megfelelő, minőségi tartalommal kerül kitöltésre, angol nyelvű cégprofil rendelkezésre áll, illetőleg ezek a megjelölt határidőig visszaküldésre/beküldésre kerülnek (aláírt adatkezelési tájékoztató, hozzájáruló nyilatkozat, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat – a program által nem finanszírozott részek vonatkozásában, illetőleg visszamondás/lemondás esetén)

 

A hazai és nemzetközi kiállításokon való részvétel biztosítása az üzleti kapcsolatépítés egyik meghatározó eleme lehet. Partnereinket, tagjainkat ezen a területen is helyzetbe kívánjuk hozni, hiszen a kamarai hálózat egyebek mellett erre is alkalmas. Az üzleti kapcsolatépítés pedig közös érdekünk! Bízunk benne, hogy tevékenységünkkel hozzá tudunk járulni üzleti sikereihez, ehhez partneri közreműködésünket ajánljuk!

 

A nemzetközi vásárok listája 2024 első félévében:

 

április 16-20. – Bologna (Olaszország) – kiutazó üzleti delegáció és vásárlátogatás a Cosmofarma gyógyszerészeti és Exposanitá egészségügyi szakkiállításokon

(Téma: A szépség és az egészség. A  Cosmofarma a gyógyszerkozmetikumoknak szentelt kiállítás, amelyen olyan ismert márkák, mint a Vichy, Korff, Nivea mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat a szépség és egészség érdekében)

 

április 23-26. – Wels (Ausztria) – kiutazó üzleti delegáció és látogatás az Intertool Austria gyártóipari technológiák nemzetközi vásárán 

(Téma: A gyártástechnológia területének innovációinak, termékeinek, megoldásainak és technológiáinak széles skálájának bemutatása. Az innovatív eszközök, a precíziós szerszámok és az automatizált gyártás új stratégiái állnak a vásár középpontjában.)

 

május 6-9. – Kragujevac (Szerbia) – kiutazó üzleti delegáció és látogatás a SEE InvestExpo 2024 eseményen

(Téma: Ipari és technológiai parkok fejlesztésének fontossága.)

 

május 21-24. – Belgrád (Szerbia) – magyar stand az International Fair of Technics and Technical Achievements szakvásáron 

(Téma: A legújabb technológiák a kiállítási programban szereplő összes iparághoz)

 

május 30-június 2. – Constanca (Románia) – magyar stand a Smart Energy Expo szakvásáron (Téma: Megoldások a hagyományos hálózattól független világításra és áramellátásra, az okosotthon készülékek segítségével hatékonyabb áram- és hőenergia fogyasztásra.

Bemutatják a megújuló energia területén, a fotovoltaikus rendszerek alkatrészeit, fotovoltaikus paneleket, invertereket, mérőórákat, paneleket, de elektromos autók töltőállomásait is.

A zöld átálláshoz való hozzáférést elősegítő azonosított megoldások bemutatása.

 

június 4-7. – Poznan (Lengyelország) – kiutazó üzleti delegáció és látogatás az ITM Industry Europe ipari vásáron

(Téma: Az Ipar 4.0 speciális automatizálási megoldásainak speciális tesztzónái. Itt ellenőrizheti az élő termékeket és a gyártási folyamatokat támogató technológiákat. A vásáron kiterjedt kiállításokat is tartanak a robotika, öntöde, hegesztés, felületkezelés és az ipari szektor számára készült szoftverek területén.)

 

június 16-22. – Szöul (Korea) – kiutazó üzleti delegáció és látogatás a Smart Tech Korea vásáron 

(Téma: AI, a Big Data, a robot, a biztonság, és a felhő, mint megoldások a gyártási, elosztási, szállítási és fogyasztási folyamatok optimalizálására.)

 

június 18-21. – München (Németország) – kiutazó üzleti delegáció és vásárlátogatás a The smarter E Europe kiállításon  

(Téma: Az intelligens, fenntartható és jövőorientált energiaellátást szolgáló termékeket és megoldásokat, valamint a szén-dioxid-semleges vállalkozások és városrészek megvalósításának módjait mutatja be.)

 

 

A kiutazással/jelentkezéssel kapcsolatos egyéb információk kollégánkon keresztül kérhető/érhető el:

 Dr. Spiegler Patrícia, külpiaci és vállalkozásfejlesztési referens

Tel.: +36-74/411-661

E-mail: patricia@tmkik.hu