Kibővítette a Kormány a Beruházási Támogatási Programban résztvevők körét

Tájékoztatjuk, hogy az MKIK egyeztetett a kkv-t érintő energetikai támogatás kiterjesztéséről és meghosszabbításáról és kezdeményezte a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál, hogy az Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programot terjesszék ki a turizmus-vendéglátás szektorra annak nehéz helyzetére való tekintettel.

Ennek alapján a Magyar Közlöny 2022. évi 214. számában megjelent 1477/2022 (X.6) Korm. határozat módosítása, mely értelmében a Kormány a támogatási időszakot meghosszabbította és a kedvezményezetti körét a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatokban működő kkv-kra kiterjesztette.

Továbbá a Kormány a kkv-k energiahatékonyságát célzó beruházások program feltétel szerinti meghatározott mértékű önerejének biztosítása érdekében 70 milliárd forint forrás biztosításáról döntött.

Ahogy korábban már tájékoztattam, a kormány könnyítést vezetett be az Energiaköltség és Beruházási Támogatási Programjában. Jelenleg azon vállalkozások minősülnek energiaintenzívnek, melyeknek energiaköltsége 2021-ben elérte az árbevétel 2 százalékát.

A módosítás értelmében, kérem, hogy az újonnan jogosulttá vált turizmus-vendéglátás ágazatban működő kis- és középvállalkozásokat értesítse a támogatási programról és igény esetén segítse az érintetteket a regisztráció kitöltésében és a támogatás igénylésének folyamatában.

A kibővített feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 című Pályázati felhíváshoz kapcsolódó regisztrációs felület az alábbi linken érhető el. https://energiatamogatas2022.nffku.hu/

A felhíváshoz tartozó dokumentumokat és a kitöltési útmutatót ezen az oldalon ismerhetik meg.

A regisztrációhoz szükséges segédletet ide kattintva érhetik el, további kérdés esetén a Nemzeti Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökséghez fordulhatnak az alábbi elérhetőségeken:

  1. +36 70 930 8728 (hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között)
  2. energiatamogatas2022@nffku.hu.