Rendelet az energiaintenzív vállalatok támogatásáról

Magyar Közlöny 2022. évi 162. számában megjelent a Kormány 1477/2022. (X.6.) Korm. határozata az energiaintenzív vállalatok támogatásáról. A Kormány az energiaár-emelkedés mérséklése érdekében a hazai energiaintenzív feldolgozóipari mikro-, kis- és középvállalkozásokat célzó támogatási program elindításával támogatja vállalkozásokat.

A kkv-k működési költségeinek finanszírozását és az energiahatékonyságot célzó beruházás biztosítását a Technológiai és Ipari Minisztérium bonyolítja le. A forrás rendelkezésre bocsátását követően a kifizetés azonnal megkezdődik a végső kedvezményezettek részére.

A Kormány kéri a pénzügyminisztert, hogy a megvalósítás érdekében gondoskodjon a kkv-k működési költségeinek finanszírozására szánt 75 milliárd forint, a kkv-k energiahatékonyságát célzó beruházások keretein belül 25 milliárd forint forrás biztosításáról.

A Kormány részére a Technológiai és Ipari Minisztérium naptári negyedévenként jelentéseket és javaslatokat kell átadjon a további intézkedések meghozatala érdekében.