Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ügyfélfogadás

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az ügyfélszolgálatokon az alábbi óvintézkedések betartásával történik az ügyfélfogadás.

 

Kérjük, telefonon, illetve online (email-en) intézze ügyeit!

 

Amennyiben a személyes jelenlét feltétlen szükséges az aktuális ügy intézéséhez, ezt kizárólag előzetes telefonos időpontegyeztetéssel teheti meg az alábbi óvintézkedések betartásával!

 

Az irodáinkba belépők számára kötelező a maszkhasználat, illetve a kézfertőtlenítő használata is, melyet a bejáratnál helyeztünk el.

Az ügyféltérben kísérő csak kivételesen indokolt esetben tartózkodhat.

 Kérjük, ügyintézés során a 1,5 méteres távolság betartását!

 

A szekszárdi ügyfélszolgálat

az alábbi telefonszámon érhető el:

06-74/411-661

(kamarai regisztráció, építésügyi regisztráció, okmányhitelesítés)

 

 A Széchenyi Kártya

ügyintézéshez a bejelentkezés a

06-30/969-0220-as telefonszámon lehetséges!

 

A szakképzési osztályon

a 06-74/529-254, vagy a 06-30/461-4535

telefonszámokon történik az ügyintézés!

 

dombóvári ügyfélszolgálat

az alábbi telefonszámon érhető el: 

06-30/604-7893

 

Tolna Megyei Békéltető Testület,

Mónus Gréta, BT elnök telefonos elérhetősége: 06-30/664-2130

 

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Vigyázzunk egymásra!

  

 A fentiek azonban csak a személyes ügyintézésre vonatkoznak, nem akadályozzák a regisztrációs folyamatot, mivel mind az adminisztráció, mind a befizetés online módon is végrehajtható, valamint szintén nem akadályozzák a szakképzési feladatok - nem személyes úton történő - ellátását!

 

Bővebb információt a regisztrációs és befizetési folyamatokról az alábbi oldalakon talál.

 

Kamarai regisztráció: http://www.tmkik.hu/hu/tmkik/gazdalkodo-szervezetek-kamarai-regisztracioja-15238

Építésügyi regisztráció: https://mkik.hu/altalanos-tajekoztato-2

Tájékoztatás - Adótraffipax

2020. november 23.

Tájékoztjuk, hogy a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatósága a NAV honlapján az Adótraffipax rovatban (http://nav.gov.hu/nav/adotraffipax) 2020. november 23. és december 4. között az édesség- és ajándékkereskedők ellenőrzésére hívja fel a figyelmet!

Határozatok tára - 2020.11.19. - MK_20/253

2020. november 21.

A Kormány 1826/2020. (XI. 19.) Korm. határozata a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegének ismételt megemeléséről.

>>>

Széchenyi Kártya Program - bemutató videók

2020. november 19.

Tájékoztatjuk, hogy elkészült minden krízistermékhez kapcsolódó kisfilm, melyek az alábbiakban találhatóak.
A termékekről készült rövid hirdetés is, a hosszabb filmek pedig részletesebben mutatják be az egyes termékeket.

>>>

Önkéntesek jelentkezését várják a NÖS munkacsoportokba

2020. november 12.

Figyelmébe szeretném ajánlani az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az EMMI - Miniszterelnökség megbízásából a Nemzeti Önkéntes Stratégia és Cselekvési Terv 2021-2030 (NÖS) pályázási lehetőségét.

>>>

 

A kormány kihirdette a legújabb védelmi intézkedéseket

2020. november 11.

A Kormány értékelte Magyarország járványügyi helyzetét és az eddig meghozott intézkedéseket, ennek alapján megállapította, hogy az eddig meghozott intézkedések fenntartása mellett újabb védelmi intézkedések bevezetése vált szükségessé, melyek célja, hogy csökkentsük a koronavírus megbetegedések számát és a kórházakra nehezedő terhet - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

>>>

Felhívás

2020. november 4.

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott

 

ORSZÁGOS ÁGAZATI ALAPVIZSGA VIZSGAELNÖKI NÉVJEGYZÉKBE

 

történő jelentkezésre

>>>

Tájékoztatás a fenntartható vállalatirányításról szóló uniós konzultációról

2020. november 4.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a fenntartható vállalatirányításról. A jövőre bemutatni tervezett jogszabály célja arra ösztönözni a vállalatokat, hogy üzleti döntéseik során vegyék figyelembe a környezeti, a társadalmi, az emberi és a gazdasági hatásokat, és a rövid távú pénzügyi nyereség helyett a hosszú távú, fenntartható gazdasági értékteremtésre összpontosítsanak.

>>>

Elindul a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési ciklusról szóló társadalmi egyeztetés

2020. november 4.

Elindul a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési ciklusról szóló társadalmi egyeztetés, amely során a következő három hónapban, 2021. január végéig a palyazat.gov.hu oldalon várják a magánszemélyek, társadalmi szervezetek és a vállalkozások észrevételeit.

>>>

Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozat meghirdetése

2020. november 4.

Az idén 2020. november 21-29. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét (https://ewwr.eu/).

Ebből az alkalomból a hulladékgazdálkodásért felelős minisztérium az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: ITM) egy magyarországi programsorozatot szervez.

>>>

MEGHÍVÓ - Online protokoll és a találkozás protokollja járvány idején

2020. november 23.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait az "Online protokoll és a találkozás protokollja járvány idején" című rendezvényre, melyet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervez.

Előadónk: GÖRÖG IBOLYA protokollszakértő.

>>>

Novemberben nyár eleji szintjét sem érte el a GKI konjunktúraindexe

2020. november 23.

A GKI konjunktúraindexe novemberben nagyot esett, nyár eleji szintje alá csökkent. A GKI Gazdaságkutató által, az EU támogatásával készített felmérés szerint ez az üzleti vá-rakozások zuhanásának következménye. A fogyasztói bizalmi index ugyanis legutóbb még minimálisan emelkedni is tudott, bár az ezt megelőző három hónapos esése követ-keztében, ha csak hibahatáron belül is, de ugyancsak elmaradt júniusi szintjétől. A lakos-ság megkérdezésére november elején, a cégekére november közepén került sor.

>>>

Határozatok tára - 2020.11.18. - MK_20/251

2020. november 21.

A Kormány 1816/2020. (XI. 18.) Korm. határozata a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegének megemeléséről

>>>

GKI Hírlevél

2020. november 19.

- Három hónapos esés után novemberben minimálisan emelkedett a GKI fogyasztói bizalmi indexe

- Borúra derű, derűre ború jön a gazdaságban

- Javult a lakosság fizetőképessége, W-alakú kilábalás jöhet

- Az állami támogatások felpörgethetik a lakásépítést és felújítást – A GKI és a Masterplast 2020. októberi felmérésének eredményei

 

A fenti cikkeket IDE kattintva tekintheti meg!

MEGHÍVÓ - Változások és tennivalók – az új felnőttképzés jogszabályi háttere

2020. november 12.

A felnőttképzés változásai, a képzési rendszer átalakulásának kérdései

 

ONLINE RENDEZVÉNY

 

Tisztelt Cégvezető!

 

A GINOP-6.1.7-2018-00001 azonosítószámú, „Munkahelyi képzések támogatása” című projekt célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása. E célhoz szervesen illeszkednek a tájékoztató napok és a rendezvények, melyeket 2018 óta eredményesen szerveztünk meg országszerte „A felnőttképzés változásai, szakképzés átalakulásának kérdései” címmel.

>>>

MEGHÍVÓ - Változások és tennivalók – az új felnőttképzés jogszabályi háttere -Online rendezvény

2020. november 5.

A felnőttképzés változásai, a képzési rendszer átalakulásának kérdései

 

Tisztelt Cégvezető!

 

A GINOP-6.1.7-2018-00001 azonosítószámú, „Munkahelyi képzések támogatása” című projekt célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása. E célhoz szervesen illeszkednek a tájékoztató napok és a rendezvények, melyeket 2018 óta eredményesen szerveztünk meg országszerte „A felnőttképzés változásai, szakképzés átalakulásának kérdései” címmel.

>>>

Munkásszállások kialakításának támogatása

2020. november 4.

November elejétől immár ötödik alkalommal lehet pályázni a Munkásszállások kialakítása központi munkaerő-piaci program forrásaira. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Foglalkoztatási Alap 2021. évi kerete terhére biztosított keretösszeg ezúttal 5 milliárd forint. A munkavállalók mobilitását is nagyban segítő program legújabb kiírása szerint helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok 2020. november 2-től 2021. március végéig nyújthatnak be támogatási igényt az illetékes fővárosi, megyei kormányhivatalokhoz. Támogatás a legalább 80, de legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához kérhető.

>>>

Capture The Flag 153 +1 – kiberbiztonsági versenyfelhívás fiataloknak

2020. november 4.

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter az MKIK-t is megkereste egy lengyel szervezésű, V4-es országok fiataljainak meghirdetett kiberbiztonsági versennyel kapcsolatosan.

>>>

Vállalkozói fórum Bonyhádon

2020. november 4.

Tisztelt Hölgyem!

Tisztelt Uram!

 

Kérem engedje meg, hogy kamaránk nevében nagy tisztelettel invitáljam meg Önt/Cégét/Vállalkozását/Képviselt szervezetét a jövő hét szerdán (2020.11.11., de. 10:00 órai kezdet) megrendezésre kerülő vállalkozói fórumra/kerekasztal beszélgetésre és az azt követő üzleti, svédasztalos ebédre.

>>>