Üdvözöljük a

PTE Zöld Egyetem projektek

honlapján!

-

PTE Zöld Egyetem projektek

Szerző: Dera | 2021. május 26.

1. „Passzold vissza Tesó!”- használaton kívüli mobilkészüléket, GPS-t vagy táblagépet 

2. „Moonbike”- Kerékpáros közlekedés népszerűsítése, fenntartható életmód

 

Bővebben >>>

1. A  BAVEP Partnerek bevonásával elindítottuk a tavaszi Passzold vissza Tesó kampányt (05.01.-06.30.) Pécsen, 12 gyűjtőponttal.

 

Az alábbi linken megtalálható minden hasznos információ, pl.: az összegyűjtött mobilokat hová kell eljuttatni.

http://kovet.hu/passzold-vissza-teso-kampany/

 

https://zoldegyetem.pte.hu/hu/hirek/passzold_vissza_teso

 

A kampány végén a PTE Szállítási csoportja bevonásával a Jane Goodall Alapítvány részére eljuttatásra kerülnek az összegyűjtött eszközök és a körforgásos gazdaság elvei szerint a visszagyűjtött telefonokból a feldolgozás során kinyert fémek újrahasznosításra kerülnek.

 

FONTOS! Ne regisztráljanak külön a cégek, vállalatok, intézmények, hanem az összegyűjtött telefonokat a fenti linken megadott elszállítási lehetőségek választásával tegyék meg és a dobozon tüntessék fel a feladónál zárójelben, hogy Pécsi Tudományegyetem – BAVEP és küldjék meg számunkra a zoldegyetem@pte.hu címre a feladó szervezet nevét, kapcsolattartó nevét, e-mail címét, a feladás módját, időpontját, a feladott csomag tömegét és a csomagban található mobiltelefon/GPS/táblagép számát. A visszagyűjtő dobozokban kizárólag adatmentes és használaton kívüli mobiltelefont, GPS-t, táblagépet lehet elhelyezni. Kérjük, ne dobjanak bele egyéb elektronikai berendezéseket!

 

Nem a kampány keretében, de amennyiben van olyan informatikai eszköz (asztali számítógép, laptop, táblagép), ami leselejtezésre vár, de működőképes és hátrányos helyzetű települések, vagy eszközhiánnyal küzdő közoktatási vagy más intézmények részére felajánlaná a résztvevő partner, azt a zoldegyetem@pte.hu e-mail címre jelezzék és keresünk rá célintézményt.

 

2. „Moonbike”- Az egészség- és környezettudatos, fenntartható életmódot, valamint a kerékpáros közlekedés népszerűsítése.

 

A kampány összefoglalója illetve az e heti program a csatolmányban olvasható.