Üdvözöljük a

Önkéntesség Magyarországi Éve 2021

honlapján!

-

Önkéntesség Magyarországi Éve 2021

Szerző: Dera | 2021. szeptember 27.

Az „Önkéntesség Magyarországi Éve 2021” Kormányzat által is támogatott kezdeményezésre, amely 11 elkötelezett szervezet összefogásának eredményeként jött létre. Céljuk, hogy pandémiával terhelt év ellenére is sokan csatlakozzanak programokkal, eseményekkel vagy egyedi kezdeményezésekkel.

>>>

Minél több csatlakozót sikerül megnyerni, annál több emberhez és szervezethez juthat el annak fontos üzenete. Az eseménysorozat az Önkéntesek Nemzetközi Évének 20., illetve az Önkéntesség Európai Évének 10. évfordulóján kerül megszervezésre. A kezdeményezést civil – kormányzati – üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szervezik.

 

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 céljai az önkéntesség népszerűsítése a hazai társadalomban, minél több ember és célcsoport bevonása önkéntes tevékenységekbe, az elmúlt évtizedekben elért eredmények felmutatása, valamint jól látható előrelépés elérése az önkéntes programok minőségfejlődésében.

 

Az Önkéntesség Hete eseménysorozat az év szíve és lelke, amelyből helyi szinten mindenki KIVEHETI A RÉSZÉT. Az év folyamán 4 tematikus hét fog megvalósulni akár valódi, akár az online élettérben.

A következő hét programsorozata az idősügyi téma köré szerveződik 2021. október 1-10. között.

 

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy csak az adott héten érdemes önkénteskedni, hanem egész évben várják helyi önkéntes tevékenységek regisztrációját, illetve helyi szereplők jelentkezését. Az adott hetekben is lehet más témájú önkéntes tevékenységekkel regisztrálni, de a 4 tematikus hét során az adott témák kapnak nagyobb hangsúlyt.

 

Az Évvel kapcsolatos további részletek és információk az alábbi weboldalon érhetőek el: https://ome2021.hu/