Üdvözöljük a

Növekedési és Versenyképességi Kabinet megalakulása

honlapján!

-

Növekedési és Versenyképességi Kabinet megalakulása

Szerző: Dera | 2022. augusztus 26.

Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadóként működtette a Növekedési Munkacsoportot, aminek tagja volt Parragh elnök úr is. 2022. május legvégén, több gazdasági-, szakmai- és állami partnerszervezet részvételével megalakult és a kormány szakmai konzultatív fórumaként működő Versenyképességi Munkacsoport, ami a Növekedési Munkacsoportból alakult át. A jövőben a Növekedési és Versenyképességi Kabinet döntéselőkészítő és társadalmi egyeztető szerveként folytatja tevékenységét.>>>

2022. augusztus 25-én tartotta meg első ülését a Növekedési és Versenyképességi Kabinet, amelynek vezetésére a miniszterelnök Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert kérte fel. A Kabinet működésének elsődleges célja a jelenlegi háborús gazdasági helyzetben a versenyképesség erősítése, a gazdasági növekedés és a teljes foglalkoztatottság feltételeinek biztosítása.

 

A Portfolio kapcsolódó sajtóhíre ide kattintva érhető el.

 

Fentiekből is jól látható, hogy az MKIK elnöke tagja egy olyan Kormány által működtettet döntéselőkészítő fórumnak, ahol a vállalkozások véleménye alapján kialakított kamarai javaslatokat és jelzéseket be lehet csatornázni és hangot lehet nekik adni.