Gyorsjelentés a Gazdasági Versenyhivatal tevékenységéről – 2021 I. félév

Szerző: Dera | 2021. augusztus 31.

Az Országgyűlés számára készített éves beszámolók mellett immár évente kétszer gyorsjelentést is kiad a Gazdasági Versenyhivatal a mögöttük hagyott félévről. Céljuk, hogy közérthetően mutassák be a piaci verseny és a fogyasztók védelmében végzett munkájukat.

>>>

A féléves összefoglalóban többek között bemutatják, hogy a COVID-19 járvány idején hogyan alkalmazták a rendelkezésre álló eszközeiket a magyar fogyasztók és a hazai gazdaság védelme érdekében.

A gyorsjelentésben kitérnek arra is, hogy miként támogatták a hazai kis- és középvállalkozások boldogulását, illetve hogyan lépett fel a Gazdasági Versenyhivatal szinte mindannyiunkat érintő építőipari problémák megoldása érdekében.

Kiemelték az összefonódás-bejelentések számának nagymértékű növekedését, valamint azt, hogy a hatóság aktív fellépése következtében a fogyasztók kompenzálása központi szerephez jutott.

 

Tisztelettel ajánlom figyelmébe a „Közérthetően a magyar piaci versenyről: Gyorsjelentés a Gazdasági Versenyhivatal tevékenységéről – 2021 I. félév” címmel megjelent kiadványt, amely elérhető a GVH honlapján, az alábbi linken:

https://www.gvh.hu/gvh/gyorsjelentesek/gyorsjelentesek