Üdvözöljük a

Gyakorlati Oktatói Vizsga

honlapján!

-

Gyakorlati Oktatói Vizsga

Szerző: Nagy Csaba | 2019. február 12.

2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzés keretében külső gyakorlati helyként képző szervezeteknél, kivételek: 

  • Mestercím
  • Szakirányú felsőfokú végzettség +2 év gyakorlat
  • Bármilyen felsőfokú végzettség + 5 év gyakorlat
  • 60. életévét betöltötte

>>>

Célok:

Magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ismeretek elsajátítása, amely ismereteket az oktatók a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.
 
Ez a képzés fejlődési lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.
 
 
2019. február 01-jével megkezdődött a jelentkezés a kamarai gyakorlati oktatói képzésre a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.
 
Az alábbiakban a képzéssel és vizsgával kapcsolatos fontos információkat olvashat:
 
Célcsoport:
Azon gyakorlati oktatóként alkalmazott szakemberek/szakoktatók, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.
 
Képzési idő: 50 óra
Két szakaszból tevődik össze: 25 óra elmélet (3 alkalom) és 25 óra tréning (egybefüggő 3 nap)
 
Az elméleti képzési szakasz pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretekre terjed ki.
 
tréning szakasz során a gyakorlati oktatók olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítenek saját és mások érzelmeit megérteni, kezelni, valamint pozitívan befolyásolni. Életszerű szituációkkal találkozhatnak, amelyek segítenek a gyakorlati oktatói munka során felmerülő kihívások kezelésében.
 
Vizsga:
Az elméleti képzést egy online vizsga, míg a tréninget egy szituációs helyzetben teljesítendő gyakorlati vizsga zárja. Sikeres vizsga esetén tanúsítványt állítunk ki.
 
Képzési és vizsgadíj: 90.000+ÁFA
A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga elvégezhető állami támogatással (a jelentkezőnek egy 20%-os (18.000 Ft + ÁFA) önrészt kell befizetnie), melynek odaítéléséről a területi kamara dönt.
 
Március második felében kezdődik az első tanfolyam. A támogatás odaítélése, és a csoportok szervezése a jelentkezési lapok beérkezése alapján folyamatosan történik.
 
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges dokumentumok beküldésével lehet, mely a levél mellékletében megtalálható.
 
További információval kapcsolatban keressen minket bizalommal!
 
Csatolt állományok: