Üdvözöljük a

GINOP-1.2.9-20 a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatására

honlapján!

-

GINOP-1.2.9-20 a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatására

Szerző: Dera | 2021. november 10.

Megjelent a GINOP-1.2.9-20 számú felhívása a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatására. A cégek 2 és 10 millió forint közötti összeget nyerhetnek el, amelyet beruházásra, eszközök beszerzésére, digitális korszerűsítésre, vagy a munkatársak képzésére fordíthatnak.

>>>

November 9-től várják a pályázatokat - közölte Varga Mihály.

 

A cél világos: a gazdaság újraindításában a legkisebb települések és a legkisebb vállalkozások is sikerrel vegyenek részt - fogalmazott a pénzügyminiszter.

 

Magyarország Kormányának felhívása a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatására. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a hazai mikro- és kisvállalkozások versenyképességének javítását innovatív, hozzáadott érték növelő fejlesztések támogatásán keresztül. A cél elérését a Kormány a mikro- és kisvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani.

 

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

- a benyújtott támogatási kérelmekről a jogszabály által meghatározott határidőn belül dönt;

- a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 2 millió Ft – 60 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig,

- az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a támogatás legfeljebb 25%-ának megfelelő, maximum 15 millió Ft összegű előleget biztosít.

 

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

- a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet;

- projektjük megvalósításával hozzájárulnak a Partnerségi Megállapodásban foglalt célok eléréshez;

- projektjük megvalósításával hozzájárulnak a helyi gazdaságban betöltött szerepük megerősítéséhez, piaci pozíciójuk javításához.